Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Ο Τάσος Βάμβουκας για τα έργα στο εμπορικό κέντρο τις ημέρες των εορτών

Αιχμηρή ανακοίνωση για τα έργα στο εμπορικό κέντρο της πόλης κατά την εορταστική περίοδο, εξέδωσε ο τ. δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση «Η δημοτική αρχή δυστυχώς αποφάσισε να ξεκινήσει έργα στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας φροντίζοντας να συμπέσουνε με την εορταστική περίοδο.
Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ένα καλό έργο ανάπλασης των πεζοδρομίων με δημιουργία ποδηλατοδρόμων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, το οποίο εμείς σχεδιάσαμε ως δημοτική αρχή, θα ξεκινούσε με μία τέτοια μεγάλη αστοχία από την παρούσα δημοτική αρχή.
Η δημοτική αρχή που ξοδεύει πακτωλό χρημάτων για τις εορταστικές εκδηλώσεις, αποφάσισε να στραφεί κατά των επιχειρήσεων στο κέντρο της πόλης με ότι, αυτό σημαίνει για την οικονομική τους επιβίωση και για την εικόνα της πόλης τις ημέρες των εορτών.
Η επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμαρχο των επαγγελματιών των οδών Χατζημιχάλη και Σκαλίδη, θέτει πολύ σωστά το θέμα της παύσης των εργασιών τις ημέρες των εορτών και του ευπρεπισμού όπου έχουν ξεκινήσει τα έργα.
Κατά την γνώμη μου οι εργασίες έπρεπε να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις εορτές και να παύσουν άμεσα όσες έχουν ξεκινήσει.
Κατ’ ελάχιστον η δημοτική αρχή οφείλει να παραδεχτεί το σφάλμα της και να δεχτεί την παύση των εργασιών τις εορταστικές ημέρες όπως προτείνουν οι επαγγελματίες.
Είναι αδιανόητο ο δήμος να στρέφεται κατά εκατοντάδων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους και ιδιαίτερα σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, ενώ ταυτόχρονα να τραυματίζει την εορταστική εικόνα της πόλης για την οποία θα ξοδέψει πολλά χρήματα και θα αυτοπροβληθεί όπως μας έχει συνηθίσει»

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

 1. Λες και η πόλη δεν έχει σοβαρότερα προβλήματα που έχει γίνει δεύτερη Αθήνα από το κυκλοφοριακό! Φτιάξανε ποδηλατόδρομο στην Ακτή Κανάρη εξαφανίζοντας τόσες θέσεις παρκινγκ, μια ζωή αυθαιρεσίες και έργα χωρίς ουσία. Τα πεζοδρόμια στην Γιάνναρη και τη Σκαλίδη καλώς που τα φτιάχνουν και φαρδαίνουν καθώς ήταν άθλια αλλά αυτή η μανία με τους ποδηλατόδρομους? Τι θα καταφέρουν μειώνοντας την λωρίδα κυκλοφορίας? Λες και τα Χανιά έχουν ανάγκη από στένεμα δρόμων που ήδη ασφυκτιούν και δεν αντέχουν άλλο κυκλοφοριακό φόρτο.
  Η δημοτική αρχή αντί να βάλει σαν προτεραιότητα την δημιουργία παρκινγκ περιφερειακών και μη έβαλε πάλι λάθος προτεραιότητες. Και ας αφήσουν τις δικαιολογίες λόγω γραφειοκρατίας. Θα τους ιδρώσει το αυτί να ζοριστούν λίγο παραπάνω……Φθηνές δικαιολογίες ξεκάθαρα. Πέρασε σχεδόν η θητεία του τωρινού Δημάρχου και τίποτα δεν έχει αλλάξει στον καθημερινό κυκλοφοριακό γολγοθά που περνάνε οι Χανιώτες οδηγοί και πεζοί.
  Πραγματικά κ. Δήμαρχε τι θα καταφέρετε με την πεζοδρόμηση της Τζανακάκη εκτός από κυκλοφοριακό χάος?
  Σε κάθε πολιτισμένη ευρωπαϊκή πόλη πρώτα εξασφαλίζονται τα παρκινγκ και μετά γίνονται οι πεζοδρομήσεις.
  Αλλά σε αυτή την πόλη όσα χρόνια και να περάσουν δεν λέει να βελτιωθεί…….
  Αλλά ότι ψηφίζουμε αυτό μας αξίζει τελικά….

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα