Δεν πτοείται ούτε από τις χαμηλές θερμοκρασίες ο περιβόητος κροκόδειλος του φράγματος των Ποταμών. Ωστόσο, όπως μεταδίδει η ρεθεμνιώτικη ιστοσελίδα Goodnet.gr, ως γνήσιο ερπετό, ο “Σήφης” φροντίζει να απολαμβάνει τις λίγες στιγμές ηλιοφάνειας, κάνοντας την εμφάνιση του στις όχθες της λίμνης και δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον είναι σχετικά κοντά να τον απαθανατίσει. Ο “Σήφης” μεγαλώνει και αυτό φαίνεται και στο βίντεο που τράβηξε ο καθηγητής, κ. Γιώργος Τρουλλινός και δημοσιεύει σήμερα το GOODnet.gr.
Στο μεταξύ, σήμερα συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει κάτοικοι του Αμαρίου, μεταξύ αυτών και ο γνωστός Μάρκος Ιερωνυμάκης, προκειμένου το ερπετό να μην παγιδευτεί και να εξακολουθήσει να διαμένει στη λίμνη του φράγματος. Η απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.
Πάντως, η αρμόδια επιτροπή διαχείρισης της υπόθεσης του κροκόδειλου συνεχίζει να εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρει να “συλλάβει” το ερπετό.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.


