Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Ο Σεισµός στην Τουρκία

Ήταν το ξηµέρωµα της ∆ευτέρας 6ης Φεβρουάριου 2023 όπου µια άσχηµη µέρα ξηµέρωσε για την φίλη γείτονα Τουρκία αφού ένας καταστροφικός σεισµός την έπληξε. Λίγες ώρες αργότερα και δεύτερος ισχυρός σεισµός ξαναχτυπά την χώρα, ο σεισµός αυτός στο σύντοµο απολογισµό που µπορούµε να κάνουµε ισοπέδωσε κτίρια αλλά το σηµαντικότερο χάθηκαν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές ανάµεσα τους και µικρά παιδιά.
Η Ελλάδα από την πρώτη στιγµή της είδησης του σεισµού στην Τουρκία έσπευσε να στείλει βοήθεια σε επίπεδο ανθρωπιστικό, διασωστικό αλλά και πολλά φορτηγά έφυγαν από εδώ µε προορισµό την Τουρκία προσφέροντας στους κατοίκους της περιοχής τρόφιµα και είδη πρώτων βοηθειών.
Πάντα η χώρα µας σε τραγικά συµβάντα δίνει χέρι βοήθειας σε όσες χώρες έχουν ανάγκη αλλά και στην Τουρκία, δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν οι δυο χώρες µεταξύ τους, η αλληλεγγύη η αλληλοβοήθεια και ο αλληλοσεβασµός είναι στους δυο αυτούς λαούς.
Είµαι βαθιά συγκινηµένος από την προσφορά της χώρα µου στην φίλη της Τουρκία, ως ελάχιστο φόρο τιµής εκ µέρους µου είναι αυτός ο πίνακας αφιερωµένος στην µνήµη των εκατοντάδων συνανθρώπων µας που χάθηκαν τόσο άδικα αλλά και στην αλληλεγγύη των δυο κρατών Ελλάδας και Τουρκίας που θα είναι πάντα ενωµένες στις δύσκολες στιγµές.
Υ.Γ Το έργο αποσκοπώ να το δωρίσω στην πρεσβεία της Τουρκίας.

Σπηλιανός Στέλιος Βρυλλάκης
ζωγράφος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα