Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο ρόλος της Ένωσης Γονέων Δήμου Αποκορώνου

Κύριε διευθυντά,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να επιστήσουμε την προσοχή σας για το πόσο αναγκαία είναι σήμερα η ύπαρξη της Ένωσης Γονέων Δήμου Αποκορώνου, ποιος ο ρόλος της, από ποιους αποτελείται και πώς εν τέλει θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση – μεταρρύθμιση της παιδείας μας.
Τι είναι η Ένωση Γονέων Δήμου Αποκορώνου;
• Είναι μία οργάνωση-σωματείο που εκπροσωπεί όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αποκορώνου με έδρα τις Βρύσες. Το Διοικητικό της Συμβούλιο απαρτίζεται από 7 μέλη, τα οποία είναι: Μανταδάκη Χρυσούλα (πρόεδρος), Πολυχρονάκης Νικόλαος (αντιπρόεδρος), Φανουργάκη Αικατερίνη (γραμματέας), Σφακιανάκη Σοφία (ταμίας), Κάρκα Ολγα (αναπληρωματική γραμματέας), Βροντάκης Κωνσταντίνος (μέλος) και Σταυρουλάκης Ματθαίος (μέλος). Το ύπαρχον συμβούλιο εκλέχθηκε μετά από νόμιμες εκλογές από την εκάστοτε σχολική κοινότητα για τη συμμετοχή τους στην Ένωση Αποκορώνου κι έπειτα ακολούθησε εκλογική διαδικασία με τους 15 νόμιμους εκπροσώπους από τους οποίους εξελέγη τόσο το Δ.Σ. όσο και οι εκπρόσωποι της εξελεγκτικής επιτροπής, οι αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Γονέων/στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας/στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
• Είναι μία Ένωση με κύριο σκοπό την προάσπιση της δημόσιας – δωρεάν παιδείας αφού η μόρφωση πρέπει να αποτελεί ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό.
• Είναι ο χώρος όπου ευελπιστεί με ζωντάνια και όλες τις κατάλληλες διαδικασίες να προσελκύσει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των γονέων οι οποίοι σε συνεργασία με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μας θα καταγράψουν, μελετήσουν, αναλύσουν και επιλύσουν κατά το δυνατόν όλα τα προβλήματα που αφορούν τους μαθητές μας.
• Ο καθορισμός συντονισμένης δράσης όλων των γονέων-εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, πρέπει να είναι προτεραιότητα ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή όπου η δημοκρατία υποχωρεί και επιβάλλεται η οικονομία και η αγορά.
• Ο λόγος σας, η συμμετοχή σας σε κρίσιμες αποφάσεις χωρίς στεγανά και ομάδες συμφερόντων, ο πλήρης και ειλικρινής διάλογος-αναστοχασμός πάνω στο τι είδους αλλαγές θέλουμε για την παιδεία μας είναι οι προϋποθέσεις για την εγκαθίδρυση μιας πιο δημοκρατικής παιδείας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον θεσμό της εκπαίδευσης: προβλήματα στις δομές – κτηριακές εγκαταστάσεις, η τηλεκπαίδευση με τα μαθησιακά κενά που επέφερε αλλά και την ενίσχυση της σχολικής παραβατικότητας και της βίας, η Τράπεζα Θεμάτων, οι φραγμοί με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η ενίσχυση της Παράλληλης Στήριξης, η εξίσωση των πτυχίων των Ιδιωτικών Κολλεγίων και των Δημόσιων Πανεπιστημίων, ο νόμος περί αξιολόγησης, η έξωση των Κοινωνικών Επιστημών, η χρηματοδότηση, η απουσία επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών αλλά και η διαχρονική απαξίωση του ρόλου των εκπαιδευτικών.
Τι θέλουμε να πετύχουμε μέσω αυτής της επικοινωνίας μαζί σας:
• Αφού ενημερωθείτε γενικότερα για τον ρόλο της Ένωσης Γονέων Δήμου Αποκορώνου, μαζί να διεκδικήσουμε μία παιδεία όπου οι ανάγκες των μαθητών – εκπαιδευτικών και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους θα είναι αυτές που θα καθορίζουν τις εξελίξεις στην παιδεία.
• Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση και την ενεργή δράση όλων σας, τη μη ανοχή και αποδοκιμασία ΟΛΩΝ ΣΑΣ σε νομοθεσίες που περνούν αιφνιδιαστικά και αλλάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης υποβαθμίζοντας την ουσιαστική παιδαγωγική και μορφωτική λειτουργία του σχολείου.
• Κύριο μέλημά μας είναι η άψογη συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε από κοινού να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε όσα από τα προαναφερθέντα προβλήματα ή και άλλα μπορέσουμε.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αποκορώνου
Η πρόεδρος
Χρυσούλα Μανταδάκη – Κοτσιφάκη

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα