Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

O “Ψηλορείτης” σε Φεστιβάλ στην Καβάλα

Με χαμόγελα, κέφι, μοναδικές γνωριμίες και αξέχαστες στιγμές επέστρεψε η 20μελή αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Χανίων “Ο Ψηλορείτης” από το φεστιβάλ Cosmopolis στην Καβάλα, ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Συμμετείχαν 8 χώρες από, Αργεντινή, Κόστα Ρίκα, Ινδία, Ρωσία, Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία και ο Ψηλορείτης ως το μοναδικό συγκρότημα που εκπροσώπησε την Ελλάδα.
Οι χορευτές του Ομίλου με ήθος και σεβασμό στην παράδοση μας, πρόβαλαν τους χορούς του τόπου μας και καταχειροκροτήθηκαν από τους χιλιάδες επισκέπτες και τις τέσσερις μέρες του φεστιβάλ. Ιδιαίτερο κομμάτι του Cosmopolis αποτέλεσαν τα αντιπροσωπευτικά περίπτερα κάθε χώρας με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, με το περίπτερο της Κρήτης να ξεχωρίζει με τις τσικουδιές, τα κεράσματα, τη μουσική και τον ατελείωτο χορό.
Αυτό που έμεινε σε όλους τους χορευτές είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ των λαών, η ανταλλαγή πολιτισμού και κουλτούρας, και τα γλέντια μέχρι το πρωί που δημιούργησαν δυνατές φιλίες με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκλεκτούς μουσικούς Γιώργο Τριανταφύλλου και Νίκο Σταματάκη για την ατελείωτη όρεξη τους αλλά και τον Δήμο Καβάλας για την πρόσκληση και την φιλοξενία και ιδιαίτερα την κυρία Καλλιόπη Κορόσογλου για την άψογη συνεργασία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες