Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

O Ψαραντώνης συναντά… τη ρυθμική γυμναστική (video)

Λύρα, κορίνες της ρυθμικής γυμναστικής και πέντε αθλήτριες του ομαδικού της ρυθμικής του συλλόγου «Νίκος Καζαντζάκης» και του αγωνιστικού τμήματος του συλλόγου «Κάλλιστος» ανταμώνουν απόψε στις 7 το απόγευμα με τον Ψαραντώνη, στα Ανώγεια Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.
Αφορμή αποτέλεσε το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η ομάδα Ρυθμικής από την Κρήτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Οι αθλήτριες μαζί με την προπονήτρια Φανή Κουσιπέτκου επέλεξαν να χορογραφήσουν αθλητικά το τραγούδι του Ψαραντώνη «Ύμνος στην Κρήτη» για να συνοδεύσει το πρόγραμμά τους στο αγώνισμα της Ρυθμικής. Ντυμένες με στολές που θύμιζαν κρητική φορεσιά οι αθλήτριες κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα τους και να κατακτήσουν το μετάλλιο που είναι και το πρώτο που λαμβάνει ομάδα ρυθμικής από την Κρήτη.
Οι Ανωγειανοί θέλοντας να ευχαριστήσουν τις αθλήτριες διοργανώνουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση στο αμφιθέατρο του δημοτικού σχολείου, όπου ο διεθνούς φήμης Ανωγειανός καλλιτέχνης και αδερφός του Νίκου Ξυλούρη Ψαραντώνης θα τις υποδεχτεί και παίζοντας ζωντανά τον ύμνο της Κρήτης, θα τις συνοδεύσει στην απόδοση του αθλητικού τους προγράμματος.
Παράλληλα οι αθλήτριες ζήτησαν να βρεθούν στα Ανώγεια, ως ένα ευχαριστώ προς το τόπο που καταφέρνει έως και σήμερα να κρατάει ψηλά την αξιοπρέπεια και τα έθιμα της Κρήτης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα