Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο «πετσετοσκεπής» πρίγκιπας

Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία πλήττουν τις χώρες της Ευρώπης και όχι τις ΗΠΑ. Σ’ αυτή την ιδιαίτερα απελπιστική κατάσταση, οι Ευρωπαίοι σκέφθηκαν το «ανάγκα και θεοί πείθονται» και θεωρώντας ότι η οικονομία υπερισχύει της ηθικής, εστράφησαν αλλού να καλύψουν τις ανάγκες τους. Και βρήκαν να συναγελαστούν με τον διάδοχο της ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν (MBS τον αποκαλούν).

Πρόκειται για τον παρία ηγέτη άραβα της οικογένειας των Σαούντ, τον θρασύ και τύραννο υποκριτή, σαδιστή και αρχιτέκτονα του πιο τρομακτικού και άγριου επταετούς εμφυλίου πολέμου στην Υεμένη, που λούζεται στο αίμα. Υπό τις οδηγίες του κατέπνιξαν, τεμάχισαν και εξαφάνισαν στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι το 2018.
Και για να μη φανεί ολόκληρη η Ευρώπη ότι σφίγγει το χέρι του εστεμμένου «χασάπη», έπεισαν (;) τον δικό μας ως μέλος της Ε.Ε., να τον αγκαλιάσει πρώτος και ν’ ακολουθήσει ύστερα ο Πρόεδρος Μακρόν του Σανζ Ελιζέ. Έτσι ο «πετσετοσκεπής» διάδοχος έβαλε προοδευτικά το πόδι του στην Ευρώπη των νομοταγών λαών, να τον «ξεπλύνουν» απ’ τις ανομίες του.

Στη χώρα μας έφθασε συνοδευόμενος από υπουργούς αξιωματούχους και υπηρέτες αμφοτέρων των φύλων. Υπολογίζεται ότι το κόστος της ασφαλούς μετακίνησης της κουστωδίας με 300 περίπου αυτοκίνητα πολυτελείας, έφθασε στα 2,5 εκατ. ευρώ. Είναι μη ακριβώς ανακοινώσιμο αλλά ευκόλως προβλέψιμο ποιον πραγματικό σκοπό έχουν οι συμφωνίες που υπεγράφησαν στη χώρα μας από Έλληνες επιχειρηματίες και πριγκιπικούς ακόλουθους, που ανακήρυξαν την Ελλάδα «στρατηγικό εταίρο». Το ίδιο θα πράξουν και για τη Γαλλία, γιατί όχι και για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τώρα επιζητεί την απεξάρτησή της απ’ τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους.
Όταν η Γηραιά Ήπειρος είναι σ’ αυτή την ανέχεια και βρίσκεται μια άλλη χώρα με τεράστια ρευστότητα πετροδολαρίων, να τη βγάλει απ’ το αδιέξοδο, τότε τον αγκαλιάζεις και όλα συγχωρούνται ανεξάρτητα αν κατηγορηθεί από επικριτές της.

Η Ελλάδα άνοιξε την πόρτα να μπει στην Ε.Ε. η Σαουδική Αραβία. Υπεγράφησαν συμφωνίες στην Αθήνα με εφοπλιστές, οι οποίοι με τα τάνκερ τους εξυπηρετούν το μεγαλύτερο «βενζινάδικο» στον πλανήτη με κεφάλαια πάνω από 2,5 τρισ. δολάρια, με επιχειρηματίες διαχείρισης αποβλήτων, με κατασκευαστικές εταιρείες Χαλυβουργίας και αλουμινίου, προμηθευτές οπλικών συστημάτων, ενδιαφερομένων για συστήματα ενεργειακής ασφάλειας κ.ά. Ό,τι κάνουν οι Άραβες έχει στρατηγικό βάθος, όπως και οι Κινέζοι με την COSCO.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν με τον οποίο συναντήθηκε ο “Μιμπιές” (Μ.Β.S.) πριν τον Μητσοτάκη, αρνήθηκε να του δώσει κάτι πυραύλους που του ζήτησε. Εμείς, όμως, σπεύσαμε προθύμως αρωγοί στον Εμίρη και βγήκαμε μπροστά, δανείζοντας του μια συστοιχία Patriot. Μήπως άκουσε κανείς κάποια διαμαρτυρία εκ μέρους των Αμερικανών; Ποιος ξέρει τι παιχνίδι παίχθηκε πάλι!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα