Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Ο περιβάλλων χώρος στον ναό της Αγίας Μαγδαληνής

Κύριε διευθυντά,
ο ναός της Αγίας Μαγδαληνής είναι σημαντικός ιστορικός ναός στη γειτονιά μας την Χαλέπα. Με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική του και τον ρωσικής μορφής τρούλο του εντυπωσιάζει εκκλησιαζόμενους και επισκέπτες.
Ο γράφων ωστόσο θα ασχοληθεί με τον περιβάλλοντα χώρο του ναού που είναι μεγάλης έκτασης μεν αλλά πλήρως εγκαταλελειμμένος δε.
Περιττά λάστιχα ποτίσματος παντού, ακλάδευτα δένδρα και σπασμένα κλαδιά πεταμένα εδώ και εκεί. Οι φυτεύσεις δεν έχουν κάποια ισορροπία και αρμονία που να ταιριάζουν με τον χώρο και να αναδεικνύουν τον ιστορικό ναό.
Συνομιλώντας με περίοικους και επισκέπτες του ναού εισέπραξα τη δυσφορία τους για την κακή εικόνα του περιβάλλοντος χώρου που έπρεπε να είναι ένας από τους ομορφότερους κήπους της πόλης μας.
Ο γράφων ως τακτικός επισκέπτης και γείτονας απευθύνεται στον Δήμο, καθώς ο χώρος είναι δημοτικός, ζητώντας τη γνώμη του για τα εξής:
– Να καλέσει ο ιερέας τους ενορίτες της περιοχής να συγκροτήσουν εθελοντική επιτροπή που θα αναλάβει την φροντίδα και περιποίηση του περιβάλλοντος χώρου της εκκλησίας;
– Να ζητήσει από τους δασκάλους του γειτονικού δημοτικού σχολείου (9ου) να αγκαλιάσουν τον χώρο και οι μαθητές να συμμετέχουν εθελοντικά στην καθαριότητα του;
– Θα συνδράμει ο Δήμος με κάποιον υπάλληλο από την Υπηρεσία Πρασίνου με συμβουλές και ό,τι άλλο χρειαστεί σε αυτήν την προσπάθεια;
Έτσι πιστεύω ότι η εικόνα του περιβάλλοντος χώρου του ναού της Αγίας Μαγδαληνής θα αλλάξει σιγά- σιγά προς το καλύτερο προς ικανοποίηση εκκλησιαζομένων και επισκεπτών!
Γενικά θεωρώ σωστό οι δημότες να δραστηριοποιούνται σε τοπικά θέματα όπου μπορούν και να μην τα περιμένουν όλα από την δημοτική αρχή.
Η έκταση του Δήμου Χανίων είναι τεράστια πια ( 356 τετραγωνικά χιλιόμετρα) και αλίμονο αν πρωτοβουλίες πολιτών δεν βοηθούν σε τοπικά και μικρής έκτασης ζητήματα!

 

Με εκτίμηση
Πατσουράκης Μιχάλης
κάτοικος Χαλέπας

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα