Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Oµολογίες Ήττας

Πρώτη φορά βλέπω δύο κόµµατα εξουσίας να οµολογούν και να παραδέχονται πως στις επερχόµενες Ευρωεκλογές, η επιτυχία που περιµένουν είναι να είναι… δεύτεροι. ∆εν αντιµάχονται και δεν αντιπαρατίθενται µε τον, δεδοµένο γι’ αυτούς, πρώτο.

Μάχονται µεταξύ τους. Και λογικό. Αφού ο µεν δεύτερος, µέχρι σήµερα, απέχει από τον πρώτο, σύµφωνα µε τις δηµοσκοπήσεις 18 µονάδες, ο δε τρίτος 20,5 µονάδες. Και η µεταξύ τους διαφορά είναι µόνο 2,5 µονάδες.

Το πρόβληµα όµως για εµάς, για όλους µας, είναι ένα: πώς θα κάνουν αυτόν τον µεταξύ τους, πόλεµο; Στοχεύοντας µόνο τον πρώτο ή και τον αντίπαλό τους, τον δευτερότριτο;

Θα επιλέξουν πολιτικές αντιπαραθέσεις ή λαϊκίστικες αµφισβητήσεις της ∆ηµοκρατίας µας, µιας ∆ηµοκρατίας που µε τους αγώνες του ο Λαός κατάφερε, µία Χούντα να ρίξει και µια δηµοκρατική πολιτεία -µε τα όποια λάθη και ελλείψεις της- να καθιερώσει; Ελπίζω και εύχοµαι να διαλέξουν την πολιτική αντιπαράθεση. Μεταξύ τους και µε τον πρώτο. Γιατί, ευτυχώς, ό,τι κι αν λένε, ό,τι κι αν κάνουν, ο Λαός έχει ήδη αποφασίσει:

Τον ενδιαφέρει η ευηµερία και η προκοπή του. Και όχι οι λαϊκίστικες, αντιδηµοκρατικές και επικίνδυνες κορώνες του δεύτερου και τρίτου. Αυτές, µεταξύ τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα