Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Νίκος Ψιλάκης στη Λέσχη Φιλαναγνωσίας της ΟΑΚ

Στην Λέσχη Φιλαναγνωσίας της ΟΑΚ, συζητώντας με τα μέλη για το ιστορικό μυθιστόρημά του «Κι οι θάλασσες σωπαίνουν», βρέθηκε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Ψιλάκης το περασμένο Σάββατο, όπου πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συνάντηση των μελών της Λέσχης Φιλαναγνωσίας στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως», με θέμα: «Έλληνες πεζογράφοι με φόντο την Κρήτη».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, όσον αφορά στο μυθιστόρημα του κ. Ψιλάκη, «στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας βρίσκεται ένα από τα πιο σκοτεινά περιστατικά της ναζιστικής κατοχής: η βύθιση του πλοίου “Τάναϊς”, που μετέφερε, κλεισμένους στ’ αμπάρια του, Έλληνες ομήρους, Ιταλούς αντιφασίστες και όλους τους Εβραίους της Κρήτης.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τον συγγραφέα και τα μέλη της Λέσχης. Η κα Αικατερίνη Καρκαλά, Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ, ενημέρωσε τα μέλη της Φιλαναγνωσίας για τη Φωτογραφική Έκθεση για τον Renato Mordo, τον πρώτο σκηνοθέτη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Ελλάδας, με τίτλο: «Renato Mordo. Εβραίος, Έλληνας και Γερμανός. Η ζωή ενός καλλιτέχνη την εποχή των άκρων», σε επιμέλεια του ελληνιστή Τόρστεν Ίσραελ / Torsten Israel».

Τέλος, σημειώνεται πως τα μέλη αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Λέσχης, ενώ ο συγγραφέας υπέγραψε το βιβλίο του στα μέλη της Λέσχης και φυσικά για τη Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα