Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ο Μπάλος, το Λαφονήσι και ο τετραγωνισμός του κύκλου

Από τους σχεδόν 2.500.000 επισκέπτες που ετησίως επισκέπτονται την Κρήτη, το 50% τουλάχιστον θέλει να επισκεφθεί κατά τη διαμονή του έστω και έναν από τους επίγειους παραδείσους, Μπάλο, Λαφονήσι, Φαλάσαρνα στη Δυτ. Κρήτη.
Πώς θα καταφέρεις να ικανοποιήσεις τόσο κόσμο που “πέφτει μαζεμένος” Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο; Πώς θα τους προσφέρεις κάποιες βασικές υπηρεσίες; Γίνεται να διασφαλίσεις την ίδια στιγμή την προστασία των ευαίσθητων αυτών περιοχών;
Μια προστασία που βρίσκεται στο “χείλος του γκρεμού” και κινδυνεύει… γκρεμοτσακιζόμενη να διαταράξει πλήρως την οικολογική αλυσίδα των περιοχών αυτών. Αν τα παραπάνω ερωτήματα σας θυμίζουν το κουίζ με τον τετραγωνισμό του κύκλου, έχετε απόλυτο δίκιο! Είναι αδύνατον να πετύχεις όλα τα παραπάνω!
Πολύ γρήγορα θα αναγκαστούμε – γιατί για χρόνια δεν κάναμε τίποτα – να πάρουμε σκληρές αποφάσεις, να παρθούν μέτρα με βασικό γνώμονα την ανάγκη διατήρησης των περιοχών αυτών και όχι το γέμισμα των πορτοφολιών μας… Είμαστε έτοιμοι ως τοπική κοινωνία να δούμε την αλήθεια κατάματα;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Xaxaxa ναι, σώθηκες…Οι άνθρωποι αυτοί μόνο την κονόμα και τη ρεμούλα σκέφτονται.
    Θα τσιμεντώσουν και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο του νησιού για να βγάλουν κι άλλα. Η κυβέρνηση μιλάει για αύξηση του τουρισμού και 12 μήνες τον χρόνο. Είναι κοινωνιοπαθείς ανώμαλοι άνθρωποι που όλα τα μετράνε με το χρήμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα