Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Ο Μητσοτάκης απαιτεί αυτοδυναμία

Για ψήφο ευθύνης στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και στις δημοτικές εκλογές ψήφισαν την Κυριακή Έλληνες και Ελληνίδες όλων των ηλικιών στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη  Ελλάδα.
Σε όλη τη διάρκεια της σκληρής προεκλογικής περιόδου διαδραματίστηκαν γεγονότα πολλαπλής αντιπαλότητας μεταξύ των υποψηφίων όλων των εκλογικών επιπέδων…

ΣΚΛΗΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Ένας τοπικός προεκλογικός αγώνας με ανοιχτές επιθέσεις και αντεπιθέσεις, συνεντεύξεις, δημόσιες ανακοινώσεις και καταιγισμό φωτογραφικών προβολών στον τύπο ακολούθησε την φάση των εκλογών.
Σ’ αυτή την πολυήμερη προεκλογική ένταση ο προεκλογικός αγώνας είχε κύριο θέμα τα τοπικά και πανελλήνια προβλήματα χωρίς να υπάρξει η θεώρηση των συναρτήσεων με τα μεσανατολικά, αιγυπτιακά και Βαλκανικά προβλήματα, όπως ευρωπαϊκά και διεθνή προβλήματα τα οποία, εν τέλει καθορίζουν το κρίσιμο, πολυεπίπεδο για ελληνικό μέλλον.

ΜΑΧΗ-ΦΩΤΟ ΓΙΑ NΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
Ο προεκλογικός αγώνας, για όλες τις πλευρές ήταν σκληρός και συνεχής μέχρι το προχθεσινό τέλος του, που σε όλη τη διάρκειά του οι υποψήφιοι όλων των τομέων έδωσαν μάχες για την προβολή τους, με προσωπικές φωτογραφίες, για να τους γνωρίσουν οι ψηφοφόροι τους. Μια πολλή χρήσιμη δυνατότητα που βοήθησαν ψηφοφόρους να γνωρίσουν φωτογραφικά τους υποψηφίους, όλων των επιπέδων.
Με παρελκυστικές όμως, τακτικές των κομμάτων για να ενισχυθεί στη συνείδηση του ψηφοφόρου, τόσο ο φιλολαϊκός χαρακτήρας των κυβερνητικών, και να περιορισθεί σε μονοψήφιο αριθμό η διαφορά  μεταξύ των δύο κομμάτων.

ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΟΓΟΝΕΣ Ή ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αυτή η συνάρτηση συνδέεται με τις ζωογόνες ή ζημιογόνες πολιτικές για το ελληνικό μέλλον της σκληρής και ολοκληρωτικής πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας πραγματικότητας, την οποία αντιμετώπισε  το κυβερνόν κόμμα, μιας  συνεχούς βεβαιότητας δικής ΝΙΚΗΣ απέναντι στο συντηρητικό κόμμα της αντιπολίτευσης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που ανέδειξε όλες τις μεγάλες εθνικές, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές ευθύνες  απέναντι στην Ελλάδα.

ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΒΑΡΑΘΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αυτή η κρίση πράγματι  οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε βαραθρώδεις καταστάσεις…. μεταξύ των οποίων ήταν το τρίτο μνημόνιο και ιδιαίτερα τα δάνεια, οι μυστικές συμφωνίες με την πρ. καγκελάριο Μέρκελ.
Αλλά το πιο κρίσιμο σημείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η συμφωνία των Πρεσπών (που παραχώρησε όλη τη Βόρεια Ελλάδα) στο  «κατασκευασμένο» από Αμερική –Γερμανία κρατίδιο των Σκοπίων.
Μια κρίση που σοβεί σε πολλά επίπεδα και ο όποιος μπορεί να την προλάβει στην ΕΕ……..

ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλο του έγκυρου περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ στο τελευταίο τεύχος έχει τον εξης ολοσέλιδο με τίτλο:

ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Και υπότιτλος:
α) Αριστερά
β) Ακροδεξιά, οικονομία και ανισότητες κλονίζουν το οικοδόμημα της Ένωσης
καταρρέουν τα παραδοσιακά κόμματα, αναδύεται ο ευρωσκεπτικισμός, λίγο πριν από τις κάλπες.
Για να επισημάνει στο τεύχος στις σελίδες 14-16 με τον δραματικό τίτλο: «ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΝΟΙ», την κρίσιμη οικονομία της Ευρωζώνης με δεδομένα τα χαοτικά αδιέξοδα Γερμανίας, Ιταλίας και Βρετανίας και ο παράγοντας ΤΡΑΜΠ, ο οποίος με υπερεξουσιαστικές επιβολές και διαβολές κατευθύνει τη χώρα του και τον κόσμο σε καταστάσεις απρόβλεπτες.

ΣΥΝΕΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΣΥΝΕΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με αποτέλεσμα τη Μεγάλη Νίκη της Ν.Δ. για την οποία είχα γράψει για τη Συνετή Νεοφιλελεύθερη πολιτική σε όλους τους τομείς.
Με αντίθεση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως από το 2015 ήταν επιθετικός, επαναστατικός, απρόβλεπτος, με επιθετικές και  προκλητικές πολιτικές αντίμαχες σε όλους τους τομείς.
Μετά το αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας με όλες τις ζημιογόνες επίσης πολιτικές που ακολούθησε έχασε όλη την δύναμη των προηγούμενων πολιτικών δυνάμεών του σε όλη τη χώρα, ο οποίος σαρώθηκε και κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

ΒΑΡΑΘΡΟ ΧΑΜΟΥ ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Ιδιαίτερα με τη συμφωνία των Πρεσπών έχασε όλη τη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα ηλικιών και ψηφοφόρων, οι οποίοι στις προσεχείς εκλογές των κομμάτων ίσως αυξηθούν κατά του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ (έστω μικρό μέρος τους) να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ξαναενισχύοντας  την ήδη, αποδυνάμωσή του.
Βασικά, γιατί οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας εγγυώνται ειρηνική, συναινετική πολιτική για μια γενικά πρόοδο της χώρας.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ
Με τον αρχηγό της ΝΔ και νικητή των εκλογών της 26ης Μαΐου να αρνειται την όποια διχαστική πολιτική, από όποια πλευρά κι αν προέρχεται…
Όπως έγραψε το έγκυρο ηλεκτρονικό δίκτυο «the analyst», για Γεωοικονομία και πολιτική, να αναφέρεται στη Γερμανική Σχιζοφρένεια η οποία είναι ο εχθρός της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης, λόγω των τραυματικών της εμπειριών στο παρελθόν. Η οποία χωρίς να το θέλει ουσιαστικά προσπαθεί να μας υποτάξει με τη βοήθεια της τρομοκρατίας.
Για να πιστεύουμε  πως το πρόβλημα δεν είναι ούτε η ΕΕ, ούτε το ευρώ αλλά η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, που πιέζει να μη ψηφίσουμε τα κόμματα που δεν έχουν αντιδράσει στη μετατροπή της ηπείρου σε ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ  ΠΙΣΩ Σ’ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Για να οδηγήσουν την Ευρώπη  πίσω σ’ ένα παρελθόν που είναι  ξεπερασμένο και σκοτεινό με ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ και διαχρονικές  πολεμικές συγκρούσεις, αλλά ούτε σε εσωτερικούς διχασμούς όπως, ο σχολιασμός επικαιρότητας του ΑΝΑΛΥΣΤ για τα προηγούμενα που με τίτλο «ΠΑΤΡΙΔΟΚΤΟΝΟΙ» παρουσιάζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ΑΝΤΩΝΗ ΖΑΜΑΡΑ με αυτό τον τόσο βαρύ χαρακτηρισμό για να αναφέρει ότι: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να μην πάψουμε ποτέ να υπενθυμίζουμε πως το μεγαλύτερο ΕΚΛΗΜΑ στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ήταν το PSΙ με απόλυτη ευθύνη των δύο κομμάτων που το υπέγραψαν κ.λπ. κ.λπ.».

ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Όμως εμείς διερωτώμεθα κατά πόσο μια κυβέρνηση Μητσοτάκη που θα προκύψει από τις εκλογές τις 7 Ιουλίου θα ασχοληθεί με όλες τις βαριές αυτές κατηγορίες ή θα τις «ειρηνοποιήσει» για μια νέα Νέα δημοκρατική κοινή  Ελληνική πορεία…. Πάντως, ήδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τη Γερμανία απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων….
Εμείς τελειώνουμε με μια διάσημη δήλωση του μεγάλου Γερμανού  διανοούμενου και συγγραφέα ΤΟΜΑΣ ΜΑΝ το 1953 στο Αμβούργου είπε:
«Εμείς οι Γερμανοί είμαστε παραδειγματικοί Ευρωπαίοι που έχουμε μια Γερμανική Ευρώπη, αλλά οι γείτονες δεν θα το ανεχθούν πολύ καιρό ακόμη…..».
Τώρα το 2019 στις νέες εθνικές εκλογές του Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΑΠΑΙΤΕΙ Νεοδημοκρατική Αυτοδυναμία


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα