Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ο Μακρόν για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι η αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα “είναι ακόμα δυνατή”, υπό τον όρο ότι θα “επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατό”, μετά τη συνομιλία που είχε το Σάββατο με τον Ιρανό ομόλογό του Εμπραχίμ Ραϊσί.

“Αρκετούς μήνες μετά την αναστολή των διαπραγματεύσεων στη Βιέννη”, ο Μακρόν “εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απουσία προόδου (στις συνομιλίες) και επέμεινε στον πρόεδρο Ραϊσί ότι είναι ανάγκη να κάνει την ξεκάθαρη επιλογή να συνάψει τη συμφωνία και να επανέλθει το Ιράν στην εφαρμογή των δεσμεύσεών του για το πυρηνικό του πρόγραμμα”, πρόσθεσε η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωση.

Τον Ιούνιο, το Ιράν άρχισε να αφαιρεί ουσιαστικά όλο τον εξοπλισμό παρακολούθησης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, που είχε εγκατασταθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Παράλληλα, ο Μακρόν ζήτησε επίσης την απελευθέρωση τεσσάρων Γάλλων πολιτών που, όπως είπε, “κρατούνται αυθαίρετα” στο Ιράν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα