Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ο Μ.Βολουδάκης για τα λιμενικά έργα στα Χανιά

Στις προτεραιότητες όσον αφορά τα λιμενικά έργα στα Χανιά αναφέρεται με ανακοίνωση του ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ Μανούσος Βολουδάκης.

Όπως επισημαίνει στη σύσκεψη με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ.Πλακιωτάκη στα γραφεία της Περιφέρειας στα Χανιά έθεσε τις κατά την άποψή του προτεραιότητες για το νομό στα θέματα αρμοδιότητάς του κ. Πλακιωτάκη, σε συνάρτηση με σημαντικές εν εξελίξει εθνικές πολιτικές:
– Η (ευπρόσδεκτη) αναβάθμιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Σούδα, εθνικών και συμμαχικών, πρέπει και μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη και του εμπορικού λιμανιού, με υλοποίηση του masterplan (μελέτη Ρογκάν).
– Οι προσφυγικές ροές που φαίνεται να αρχίζουν ξανά από την πλευρά του Λιβυκού, επιβάλλουν αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στο νότο. Κατ’ εξοχήν στο λιμάνι των Σφακίων, όπου υπάρχει έτοιμη και εγκεκριμένη μελέτη, αλλά και στην Παλιόχωρα. Για τον ίδιο λόγο, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση στα Χανιά ενός σκάφους για περιπολίες ανοιχτής θάλασσας (ο Υπουργός μας ανακοίνωσε ήδη ότι ελήφθη η σχετική απόφαση)
– Η διάβρωση των ακτών στον κόλπο των Χανίων αλλά και στον Αποκόρωνα πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά, στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής για το περιβάλλον.
– Το Λιμενικό Ταμείο Χανίων απέστειλε προς έγκριση στο Υπουργείο (και ήδη εγκρίθηκαν) μια σειρά μελέτες για τα ανωτέρω, αλλά και για το Κολυμπάρι, το Καστέλι, την Αγιά Ρούμελη κλπ. Δεν αρκεί η έγκριση, απαιτείται χρηματοδότηση και συντονισμός με το συναρμόδιο Υπουργείο Υποδομών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα