Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο λύκος και το αρνί

Εποχή παραλογισμού; Εποχή ανατροπών; Εποχή ανακατατάξεων; Όπως κι αν είναι όλοι μας ζούμε το περίεργο, το παράξενο, το παράλογο! Ένα πολυεπίπεδο «ζάρι», που όποια πλευρά κι αν γυρίσεις περιέχει κινδύνους και απρόβλεπτες καταστάσεις! Όλοι οι τομείς που αποτελούν το παγκόσμιο κοινωνικό σύνολο, είναι σε κρίση! Ιδιαίτερα στη χώρα μας, η υγεία βρίσκεται σε κρίση, με τον κορονοϊό να είναι παρών σε κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής, να έχει μπλοκάρει κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η παιδεία παραπαίει δοκιμάζοντας τις αντοχές των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών μέσα σ’ ένα συνονθύλευμα αποφάσεων, εγκυκλίων και μιας παράφορης γραφειοκρατίας! Η ανάπτυξη που δεν έρχεται ποτέ μετά από μια δεκαετή κρίση και καπάκι ο διαβολεμένος ιός που ήρθε και τα ισοπέδωσε όλα! Η φτώχεια προ των πυλών και ενόψει βαρέως χειμώνα με μηδαμινά οφέλη της προηγούμενης τουριστικής σεζόν!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα δεινά του τόπου μας, έχουμε τον δηλωμένο εχθρό μας εξ ανατολών που κάνει οτιδήποτε για να μας έχει στο κόκκινο! Απειλεί, διεκδικεί θαλάσσια και χερσαία εδάφη, δημιουργώντας φανταστικούς χάρτες με το Αιγαίο μοιρασμένο, εδάφη και υφαλοκρηπίδα που έχουν κατοχυρωθεί από διεθνείς συνθήκες που έχει συνυπογράψει και η Τουρκία! Αυθαιρετεί, παραβιάζει, συκοφαντεί και υποτιμά τη χώρα μας, το….. Ουνανιστάν!!! Στόχος του Σουλτάνου είναι να αναστήσει την Οθωμανική αυτοκρατορία, όπως την παλιά αυτοκρατορία, να είναι ο απόλυτος άρχοντας όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και ο Δερβέναγας των γύρω περιοχών, στη Συρία, στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στο Ιράκ…!
Στη διεθνή σκακιέρα, όλοι σε θέση μάχης, στρατιώτες, βασιλιάδες και παρατρεχάμενοι κι αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο είναι η κίνηση ματ που θα πρέπει να κάνει η χώρα μας για να μπορέσει να διαφύγει τον κίνδυνο! Παίζει ο λύκος με το αρνί, ένα παιχνίδι που παίζεται στα Σχολεία και τις αλάνες και το οποίο μας διδάσκει πως πάντα ο κίνδυνος ελλοχεύει, ο λύκος καιροφυλακτεί ψάχνοντας το δρόμο που θα κατασπαράξει το αρνί! Η χώρα μας θα πρέπει να είναι πάντα σε επαγρύπνηση, πάντα ετοιμοπόλεμη, αφού η μοίρα κι ο καιρός όρισαν ένα κακό γείτονα που ψάχνεται συνεχώς για να δημιουργήσει προηγούμενα αλλά και επόμενα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες