Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ο Λ. Αυγενάκης ξενάγησε στο Ολυμπιακό Μουσείο την αντιπρόεδρο της ΛΔ της Κίνας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συνόδευσε στο Ολυμπιακό Μουσείο, δίπλα στο ΟΑΚΑ, την αντιπρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σαν Τσουνλάν, τον υπουργό γενικής Διοίκησης Αθλητισμού και πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κίνας, Γκάο Ζίνταν και αρκετούς ακόμα αξιωματούχους από την ασιατική χώρα, που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη.

Ξεναγήθηκαν στην ιστορία, από τα βάθη του χρόνου και τη γέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων, των Αξιών και των Ιδανικών του Αθλητισμού στην Ελλάδα μας, έως την αναβίωσή τους πριν από 127 χρόνια και τις σύγχρονες εκδοχές τους.

Η αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας έμεινε εντυπωσιασμένη κι αυτό αποτυπωνόταν και στα λόγια της:
«Ήταν υπέροχο αυτό το ταξίδι στην ιστορία. Έμαθα τόσα πολλά και συνειδητοποιήσαμε την μεγάλη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πρόοδο και τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους λαούς. Η ιστορία της Ελλάδας είναι τεράστια»!

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προσέφερε για τον εμπλουτισμό των εκθεμάτων του Μουσείου δύο στολές των αποστολών τους: από τους Θερινούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και από τους Χειμερινούς του Πεκίνο το 2022.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα