Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Ο Κρ. Αρσένης για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Γαύδο

Για τους μαθητές της Γαύδου και το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη εκπαίδευσή τους κάνει λόγο ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη για τα Θεοφάνεια στη Γαύδο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα για το θέμα των δύο μαθητών στη Γαύδο οι οποίοι έμειναν χωρίς σχολείο, ο πρωθυπουργός φέρεται να “δεσμεύεται” ότι οι μαθητές δε θα απορριφθούν λόγω απουσιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ και δημοσιεύματα ο κ. Μητσοτάκης “παρενέβη” προσωπικά κατά την επίσκεψή του στο νησί λέγοντας ότι θα γίνει κατ΄εξαίρεση ρύθμιση ώστε οι δύο μαθητές να κάνουν τις σχολικές εργασίες στο σπίτι με τηλεκπαίδευση και να μεταβαίνουν στην έδρα του σχολείου στην Παλαιόχωρα για τις γραπτές εξετάσεις.

Οι δύο μαθητές, αδέλφια που τελείωσαν το καλοκαίρι το δημοτικό και θα έπρεπε φέτος να φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου, κινδύνευαν να χάσουν τη φετινή χρονιά από απουσίες, αφού δεν υπήρχε γυμνάσιο στη Γαύδο. Το υπουργείο Παιδείας δεν ίδρυσε γυμνασιακή τάξη παρότι ο Δήμος Γαύδου είχε ζητήσει την ίδρυση Γυμνασίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου έδινε λύση για το κτιριακό και τα κονδύλια λειτουργίας, και η ΕΛΜΕ Χανίων δήλωνε ότι με ειδική προκήρυξη θα μπορούσαν να βρεθούν αναπληρωτές καθηγητές για την Α΄τάξη του γυμνασίου που θα ανταποκρίνονταν και θα πήγαιναν στη Γαύδο. Το υπουργείο αδιαφόρησε.

Αφού άφησαν τους δύο μαθητές χωρίς σχολείο για τέσσερις μήνες, έρχεται τώρα ο πρωθυπουργός να “δεσμευτεί” ότι δε θα χάσουν τη χρονιά από απουσίες. Δηλαδή να πει το αυτονόητο!

Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δε θέλει να πληρώνονται εκπαιδευτικοί για να κάνουν μάθημα σε δύο μαθητές στη Γαύδο και δε θέλει να υπάρξουν ανάλογες διεκδικήσεις και από άλλες απομακρυσμένες περιοχές. Αντί για “κατ΄εξαίρεση λύσεις”, στο ΜέΡΑ25 λέμε να δημιουργηθούν στη Γαύδο και παντού υποδομές που θα ζωντανεύουν τους τόπους, όπως δικαιούνται οι κάτοικοί τους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα