Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ο κίνδυνος ελλοχεύει

Η οικοδόμηση του “τείχους ανοσίας” για την οποία απαιτείται ο εμβολιασμός ενός εκατομμυρίου πολιτών ακόμα, αλλά και η θωράκιση του ΕΣΥ είναι πλέον τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης στο “μέτωπο” της πανδημίας, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται.

Η κυβέρνηση, για να προλάβει ένα δύσκολο φθινόπωρο, έχει ήδη προχωρήσει σε ανακοινώσεις, με τον κλοιό να σφίγγει για τους ανεμβολίαστους, ενώ εάν καταστεί απαραίτητο, θεωρείται βέβαιο ότι θα καταφύγει στο όπλο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Το επόμενο διάστημα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Και είναι γεγονός ότι αν δεν χτιστεί εγκαίρως τούτο το “τείχος ανοσίας”, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιστρέψουμε στα επιδημιολογικά δεδομένα του περσινού χειμώνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το σύστημα υγείας, την κοινωνία, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους, την οικονομία.

Θα το επιτρέψουμε;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Δεν υπάρχει πλέον τοίχος ανοησίας, αφού και οι εμβολιασμενοι νοσούν και μεταδίδουν. Δείτε λίγο τι γίνεται σε Ισραήλ και άλλες χώρες με 70%+ εμβόλιασμενους. Πάνε για 3η δόση..

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα