Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Ο φόβος της Covid

Δεν είναι μόνο τα χιλιάδες θύματα και οι νοσηλείες που έχει αφήσει μέχρι σήμερα πίσω της η πανδημία. Είναι και ο καθημερινός φόβος της αρρώστιας ειδικά για άτομα με κλονισμένη υγεία, με συνέπεια να έχει υποβαθμιστεί η καθημερινότητά τους.
Το γεγονός αυτό σχολίασε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Στέλιος Βαλυράκης αναφερόμενος στην επανέναρξη των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στα ΚΑΠΗ. «Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, κάνουμε μια προσπάθεια επαναλειτουργίας των ΚΑΠΗ. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουμε ενημερωτικές δράσεις, ομαδικές και ατομικές συνεδρίες με ψυχολόγους, περιπάτους στην παλιά πόλη, επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο και την Πινακοθήκη και εκδρομές, ενώ τα κυλικεία επαναλειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους», τόνισε. Ωστόσο, επεσήμανε, έχει επηρεαστεί αρνητικά η ψυχολογία των ηλικιωμένων από την πορεία της πανδημίας, με συνέπεια τα μέλη των ΚΑΠΗ να εμφανίζονται ιδιαίτερα “κουμπωμένα” και να διστάζουν να συμμετέχουν σε δράσεις.
Το γεγονός της κοινωνικής απομόνωσης, ιδίως των ηλικιωμένων, καταγράφεται ως μια ακόμα σοβαρή συνέπεια της πανδημίας, η οποία μέσα στο καλοκαίρι γνωρίζει δυστυχώς νέα έξαρση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα