Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Ο φωτεινός κόσμος των αγγέλων

Φυλάμε έναν Αγγελο μέσα μας, πρέπει να είμαστε οι προστάτες αυτού του Αγγέλου
Ζαν Κοκτώ

Οι άγγελοι είναι πνευματικά όντα πολύ ισχυρά που λειτουργούν ως αγγελιοφόροι του Θεού. Η Καινή Διαθήκη λέει ότι υπηρετούν επίσης πνεύματα που αποστέλλονται για να φροντίζουν τους ανθρώπους που είναι οι κληρονόμοι της σωτηρίας.
O Ιησούς φάνηκε να δείχνει ότι τα μικρά παιδιά έχουν τους αγγέλους που τους έχουν ανατεθεί γιατί είπε ότι οι άγγελοι βλέπουν πάντα το πρόσωπο του Θεού (βλ. Ματθαίος 18:10). Έτσι η έννοια των αγγέλων κηδεμόνων έχει τη βάση της στη Παλαιά Διαθήκη.
Οι άγγελοι είναι υπέροχα πλάσματα, καθόλου σαν τα μικροσκοπικά παιδικά χερούβια που βλέπουμε στην Αναγεννησιακή τέχνη. Η εξουσία τους είναι πολύ μεγάλη και η παρουσία τους πολύ φοβερή. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας η βοήθεια που λαμβάνουμε από τους αγγέλους μπορέι να αποδειχτεί πολύτιμη. Μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε ώρα και στιγμή. Οι άγγελοι μας βρίσκονται πάντα εκεί για να μας βοηθήσουν. Όταν είμασταν παιδιά, είχαμε μάθει ότι οι άγγελοι μας προσέχουν και ξέραμε ότι υπάρχουν εκέι πάντα για μας, αλλά μεγαλώνοντας αποκτήσαμε τη γνώση και χάσαμε την επίγνωση, με αποτέλεσμα να τους αγνοούμε συνειδητά.Οι Αρχάγγελοι παραδίδουν στην ανθρωπότητα τα σημαντικότερα μυνήματα του Θεού, ενώ κάθε Άγγελος χρησημέυει ως θεματοφύλακας για τον καθέναν από εμάς. Πιστεύουμε ότι ο Θεός δημιούργησε τους Αγγέλους πριν την υπόλοιπη δημιουργία. Ένα κλειδί για την κατανόηση τους  είναι να δούμε τι κάνουν. Οι άγγελοι βλέπουν, επαινούν και λατρεύουν το Θεό με τη θεία παρουσία του. Υπάρχουν εννέα τάγματα Αγγέλων μέσα σε τρεις μεγάλες ομάδες γνωστές ως χορωδίες.
1.Σεραφείμ: είναι οι Άγγελοι που βρίσκονται πιο κοντά στο Θεό. Περιβάλλουν το θρόνο του και εκπέμπουν ένα έντονο φλογερό φως που αντιπροσωπεύει την αγάπη Του.
2. Χερουβείμ: Άγγελοι φύλακες των ουρανίων αρχείων κατέχουν τη γνώση του Θεού.
3. Θρόνοι: λέγεται ότι μοιάζουν με μεγάλους λαμπερούς τροχούς  που καλύπτονται με πολλά μάτια. Χρησιμέυουν ως άρμα του Θεού και απαλλάσσουν από τη κρίση Του προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες Του για εμάς.
4. Κυριότητες: οι Άγγελοι αυτοί λαμβάνουν εντολές από τα Σεραφείμ και τα Χερουβείμ. Ο κύριος σκοπός τους είναι να εξασφαλίσουν ότι ο κόσμος παραμένει σε τάξη.
5. Δυνάμεις: σχηματίζονται σαν σπινθήρε φωτός. Οι δυνάμεις είναι υπεύθυνες για την διατήρηση του φυσικού κόσμου. Δουλεύουν για τη δύναμη της αγάπης. Οι δύο άγγελοι κατά την Ανάληψη του Ιησού πιστεύεται ότι ήταν δυνάμεις.
6. Εξουσίες : οι Άγγελοι αυτοί είναι συνοριοφύλακες μεταξύ του ουρανού και της Γης. Είναι οι Άγγελοι της γέννησης και του θανάτου.
7. Αρχές: αυτά τα αγγελικά όντα έχουν σχήμα ακτίνων φωτός. Είναι εκείνοι που επιβλέπουν τα πάντα. Οδηγούν ολόκληρο τον κόσμο μας.
8. Αρχάγγελοι: οι Αρχάγγελοι μαζί με τους Αγγέλους είναι οι φύλακες των ανθρώπων. Είναι η πρώτη τάξη των Αγγέλων που εμφανίζεται μόνο σε ανθρώπινη μορφή. Είναι ο ΜΙΧΑΗΛ – ΓΑΒΡΙΗΛ και ΡΑΦΑΗΛ.
9. Άγγελοι: οι Άγγελοι είναι οι πραγματικοί ενδιάμεσοι μεταξύ του Θεού και των μεμονωμένων ανθρώπων. Συμβουλεύουν και θεραπεύουν. Όλοι έχουμε ένα προσωπικό Άγγελο γνωστό και ως «φύλακα Άγγελο» μαζί μας καθημερινά.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο μόνος που ονομάζεται Αρχάγγελος κατά την Αγία Γραφή. Επίσης, ονομάζεται «ένας εκ των πρώτων αρχόντων» και «Άρχων». Το όνομά του σημαίνει  « Ποιος είναι όμοιος του Θεού» είναι ο Βασιλιάς των Αγγέλων. Πιστεύεται ότι ήταν ο Ταξιάρχης Μιχαήλ εκείνος ο Άγγελος ο οποίος εμφανίζεται στις Εβραϊκές Γραφές (Παλαιά Διαθήκη) και μάλιστα από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του κόσμου. Ήταν εκείνος που ανήγγειλε στον Αβραάμ την ανάγκη θυσίας του γιου του Ισαάκ και στη συνέχεια την απέτρεψε. Ο Μιχαήλ επίσης, ήταν εκείνος που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο. Διέσωσε από τη πτώση τις αγγελικές δυνάμεις με το «στωμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» και για τη παρρησία του ο τριαδικός Θεός του έδωσε τη θέση του «Άρχοντας των Αγγελικών Ταγμάτων». Στην Καινή Διαθήκη αυτός είναι που θα αναγγείλει τη δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού και την αρπαγή της εκκλησίας του. Εμφανίζεται προφητικά να ηγείται στρατιάς αγγέλων σε πόλεμο στον Ουρανό κατά « του μεγάλου Δράκοντα του αρχαίου φιδιού του Σατανά και των δαιμόνων» όπου υπερισχύει ο Μιχαήλ  και τους ρίχνει στη Γη (Αποκάλυψη 12 -7-9).

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες