Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

“Ο Ερωτόκριτος και η λαϊκή ποιητική παράδοση”

Συμμετέχοντας στους εορτασμούς του Έτους Ερωτόκριτου, η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου και η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διοργανώνουν, με τη συνεργασία της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου και της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Ανατολικής Κρήτης, μια ποιητική και μουσική ημερίδα με θέμα “Ο Ερωτόκριτος και η λαϊκή ποιητική παράδοση”.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Θεατρικό αναλόγιο με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Μιχάλη Αεράκη στον ρόλο του ποιητή και τους ηθοποιούς του επαγγελματικού Θεάτρου Έλια Βεργανελάκη και Σταύρο Λιλικάκη μέλη της ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών: Κλειώ Παπαδερού, Μανόλη Ντουκάκη, Δέσποινα Σκαράκη, τους λαϊκούς ποιητές, τραγουδιστές και οργανοπαίχτες: Κώστα Πατεράκη, Νίκο Βρέντζο, Ντίνα Ροδουσάκη, Σταύρο Ψαρουδάκη, Γιάννη Παπαδάκη, Κώστα Καρτσωνάκη και άλλους παραδοσιακούς καλλιτέχνες από τις περιοχές Λασιθίου και Χανίων.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων αύριο Παρασκευή, 26 Ιουλίου και ώρα 20.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα