Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Δήμος Ενεργών Πολιτών για την ανάπλαση των Ταμπακαριών

«Η υπογραφή της ένταξης σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του έργου ανάπλασης για τις δύο γειτονιές των Ταμπακαριών, αποδεικνύει ότι ο οραματικός σχεδιασμός και η πρακτική υλοποίησή του, δίνουν αποτελέσματα και αλλάζουν την πόλη και τον δήμο μας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη Δήμος Ενεργών Πολιτών.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής Τάσος Βάμβουκας, αναφέρονται τα εξής:

«Όταν από το 2015 ως δημοτική αρχή σχεδιάσαμε και εντάξαμε την πόλη των Χανίων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, συμπεριλάβαμε και την περιοχή της Χαλέπας. Στην συνέχεια όπως έγινε και με άλλες περιοχές της πόλης και μετά από παρότρυνση των κατοίκων της περιοχής, ξεκινήσαμε την προετοιμασία και τον Φλεβάρη του 2019 αναθέσαμε την μελέτη ανάπλασης του δημόσιου χώρου της περιοχής των Ταμπακαριών. Αυτή η μελέτη, που ορθώς αξιοποίησε η δημοτική αρχή, αποτέλεσε το εργαλείο που έκανε σήμερα δυνατή την ένταξη της περιοχής σε πρόγραμμα ανάπλασης με 2,7 εκ. ευρώ.
Είναι σημαντικό μια ξεχασμένη γειτονιά, μνημείο του βιομηχανικού μας παρελθόντος, να διασωθεί και να ενταχθεί ξανά ως σύνολο στον οικιστικό και οικονομικό ιστό της πόλης μας, με προσοχή και σεβασμό στον διατηρητέο χαρακτήρα της.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι ο δήμος εκτός την ανάπλαση, να στηρίξει την διατήρηση και ανάδειξη του βιομηχανικού εξοπλισμού των Ταμπάκικων, πριν χαθεί οριστικά αυτή η δυνατότητα».

1 Comment

  1. Πολυ καλη κίνηση η ανάπλαση της περιοχής των Ταμπακαριων αλλά χρειάζονται κ άλλες παρεμβασεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής όπως κ από την Περιφέρεια Κρήτης…….οπως πεζοδρομησεις περιξ του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων του Μουσείου-Οικια του Ελ.Βενιζέλου ώστε να υπαρχει μια ευχάριστη διαδρομή προσεγγισης των απο τους επισκεπτες δημιουργία πρασινου φωτισμός σημανση των μνημείων της περιοχης της Χαλέπας κ εννοείται οριοθέτηση μελλοντικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ώστε να διατηρηθεί το ιστορικό-αρχιτεκτονικο προφιλ της περιοχης της Χαλέπας!!!!!!!!!!!!Έτσι θα υπάρξει συνολική ανάδειξη της Χαλέπας!!!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες