Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Ο Χότζας στο πρώην στρατοπέδο Μαρκοπούλου

Έχω βάσιµες υποψίες ότι µετά το στρίµωγµα που υφίστανται τον τελευταίο καιρό οι της  ∆ηµοτικής Αρχής, µετά την ατυχή κίνηση να προτρέψουν τα αυτοκίνητα να σταθµεύσουν (…προσωρινά) εντός του χώρου του πρώην στρατοπέδου, ανήµερα της Παγκόσµιας Ηµέρας Περιβάλλοντος (δηµοσιότητα για διαµαρτυρίες συλλόγου κατοίκων και Πρωτοβουλίας Χανιωτών, απανωτές ερωτήσεις στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο από την αντιπολίτευση) αναγκάστηκαν να επανεξετάσουν την τακτική τους. 

Η επιταχυνόµενη ωρίµανση των αναγκαίων (πρώιµη εµφάνιση καύσωνα αρχές… Ιουνίου που προϊδεάζει για τη συνέχεια) αλλά και των ικανών συνθηκών (χρήση του χώρου από παιδιά και ποικίλες κοινωνικές οµάδες από την πρώτη µέρα που άνοιξε, ποιοτική αναβάθµιση του προβληµατισµού για το µέλλον του χώρου µε σχεδιαστικές προτάσεις και προϊούσα ζύµωση για συµµετοχικό σχεδιασµό) για δηµιουργία πνεύµονα πρασίνου συνεργούν ώστε η κοινωνία των πολιτών αρχίζει να παίρνει την πρωτοβουλία στα πράγµατα. Αν και οι διαδικασίες δηµιουργίας άλσους έπρεπε να έχουν ξεκινήσει χτες µε πρωτοβουλία του ∆ήµου, µένοντας εγκλωβισµένοι στη θεραπεία αντί για την πρόληψη του κυκλοφοριακού, οι της πλειοψηφίας επιστράτευσαν την πιο διδακτική ιστορία του Χότζα για να ‘‘διασκεδάσουν’’ την εµµονή τους στο πάρκινγκ. 

Σκέφτηκαν λοιπόν ποια ζέοντα θέµατα που ταλαιπωρούν κόσµο θα µπορούσαν να αντιµετωπιστούν (πάντα προσωρινά) µε χρήση του χώρου στο Μαρκόπουλου. Έτσι θυµήθηκαν την αναφορά της τροχαίας για την ταλαιπωρία που προκαλούν οι λαϊκές, των οποίων η µεταφορά µέσα στον χώρο του στρατοπέδου «είναι µια κάποια λύσις» και αρχίζουν να τα αναδεικνύουν µε καλοπροαίρετες προτάσεις συµβούλων. Ο δήµαρχος τα πιάνει στον αέρα και τα προωθεί χωρίς αργοπορία στις αρµόδιες επιτροπές για να επικρέµονται από πάνω µας και να σταυροκοπιόµαστε να µη γίνουν. Αφού περάσει λίγος καιρός µετά από ενδελεχή εξέταση, θα παραδεχτούν δηµόσια ότι δεν είναι εφικτή λύση το στρατόπεδο, θα δηλώσουν µε αποφασιστικότητα ότι δεν θα αφήσουν να γίνει κάτι τέτοιο και όλοι µας θα αφήσουµε κραυγούλες ανακούφισης.

Έτσι θα µείνει µόνο η χρήση (προσωρινή πάντα) για στάθµευση, και το στενάχωρο σπίτι θα µας φανεί ευρύχωρη βίλλα, κατάσταση η οποία θα γίνει ασµένως δεκτή από τη µεγάλη πλειοψηφία, η οποία θα ευχηθεί ολόψυχα στον πολυχρονεµένο να της κόβει µέρες και να του δίνει χρόνια που µας έσωσε από τα χειρότερα. Και θα ζήσουµε όλοι καλά, και αυτοί καλύτερα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα