Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

“Ο Αέναος κύκλος της ύπαρξης…” του Ι. Πολυράκη

Στην όµορφη γεµάτη µε λουλούδια αυλή του ξενοδοχειακού συγκροτήµατος “Porto Veneziano” στο παλιό λιµάνι της πόλης µας παρουσία αρκετών φίλων της ποίησης παρουσιάστηκε το απόγευµα της ∆ευτέρας το νέο πνευµατικό πόνηµα του πολυβραβευµένου συγγραφέα ∆ρ. Ιωάννη Θ. Πολυράκη που αφορά τον “Αέναο κύκλο της ύπαρξης” των ψυχών στην επιθανάτιο “ζωή”.

Από το βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Ραδάµανθυς” διάβασαν αποσπάσµατα, ο συνταξιούχος συγγραφέας ∆ηµήτριος Ανδρικίδης, η νηπιαγωγός και ποιήτρια Ελένη Καποκάκη και ο συγγραφέας Παναγιώτης Ζαφείρης.
Μιλώντας στα “Χ.ν.”, ο συγγραφέας και συνεργάτης της εφηµερίδας Γιάννης Πολυράκης, υπογράµµισε, µεταξύ άλλων, τα εξής: “Στην εναγώνια αναζήτηση µου δίνω αρχικά την έννοια της ψυχής, δεδοµένου ότι ως ψυχές θα προσφύγουµε στο επέκεινα, στην αναζήτηση της αιώνιας ζωής, εναρµονισµένης σαφώς µε την όποια στάση µας στο γήινο πέρασµα µας από το γαλαζόθωρο το άστρο µας, τη Γη, που θα συνεχίσει το αέναο στροβίλισµα του στο αχανές του απείρου µέχρι της συντέλειας του αιώνος του αποκρυπτογράφητου στις πεπερασµένες έλικες του εγκεφάλου µας ως όντα ανθρώπινα”.
Συνεχίζοντας ο κ. Πολυράκης επεσήµανε ότι “αναφέροµαι στις απόψεις για το θάνατο (και κατ’ επέκταση για “τη ζωή µετά τη ζωή”, θρησκευµάτων, αρχαίων λαών και πολιτισµών, του µεσαίωνα και εντεύθεν µέχρι σήµερα, καθώς και στις έννοιες της µετενσάρκωσης, των επιθανάτιων εµπειριών και των ονείρων. Ευελπιστώ να υπάρξουν αποδέκτες στο µήνυµα µου αυτό, καθόσον, κοινή είναι η µοίρα όλων µας -ως ανθρώπινων υπάρξεων- στο µοναχικό πέρασµα της φυσικής µας παρουσίας στις ατραπούς της πορείας µας στη Γη”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα