Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Ντ. Μπακογιάννη: «Το 2020 θα είναι η χρονιά του ΒΟΑΚ»

«Το 2020 θα είναι η αρχή υλοποίησης του ΒΟΑΚ. Η ολοκλήρωση θα αργήσει αλλά πλέον μπαίνει στο τελικό στάδιο εφαρμογής καθώς αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα που έχει η κυβέρνηση για μεγάλο έργο στη χώρα».

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της πανηγυρικής συνεστίασης που διοργάνωσαν ο Ροταριανός Ομιλος Χανίων κοινή μετά το 1ο Ροτ. Κοινοτικό Σώμα στον Αζωγυρέ Σελίνου, το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο εκδηλώσεων “Ζυγός” στο Κάτω Δαράτσο.
Η κα Μπακογιάννη ανέφερε ακόμα ότι το συντομότερο δυνατόν θα έρθει στην Κρήτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Καραμανλής.

ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ
Ιδιαίτερα καυστική απέναντι στη Γερμανία για την απόφαση να μην κληθεί η Ελλάδα στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, ήταν η κα Μπακογιάννη. «Κακώς δεν κλήθηκε η Ελλάδα. Είναι μια βαρύτατη ευρωπαϊκή και διπλωματική και απρέπεια της Γερμανίας. Η Ελλάδα είναι ενδιαφερόμενη χώρα, μια χώρα που έχει θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη», σχολίασε.
Επεσήμανε, δε, ότι η συμφωνία που έκανε η Τουρκία με τον Σάρατζ είναι μια συμφωνία ενάντια στο διεθνές δίκαιο καθώς δεν αναγνωρίζει την υφαλοκρηπίδα της Κρήτης: «Ο πρωθυπουργός έκανε μια συγκεκριμένη δήλωση. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί συμφωνία για τη Λιβύη η οποία να μην περιέχει την ακύρωση όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ Τουρκία και κυβέρνησης Σάρατζ».
Στην ομιλία που πραγματοποίησε η κα Μπακογιάννη υποστήριξε σχετικά ότι η λογική της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας δεν μπορεί πλέον να υλοποιηθεί, ούτε από πλευράς Ευρώπης, ούτε από πλευράς Τουρκίας.  «Άποψη μου είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να  επιδιώξει μια συμφωνία ειδικής σχέσης με την Τουρκία, η οποία θα συμπεριλαμβάνει ευρύτερα θέματα. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να καταλήξουμε απλά σε μία οικονομική σχέση. Χρειαζόμαστε μια συμφωνία που θα λαμβάνει υπ’ όψιν και τα θέματα άμυνας και ασφάλειας της Ελλάδας και της Κύπρου», επεσήμανε.
Η πρώην υπουργός υποστήριξε ακόμα ότι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής χρειαζόμαστε εθνική ομοψυχία στην πράξη, και όχι μόνο στα λόγια, καθώς και μια «κοινή συμπεφωνημένη μακροπρόθεσμη στρατηγική, μακριά από λαϊκισμούς, πατριδοκαπηλίες και υψηλούς τόνους».

ΓΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Τέλος, η κα Μπακογιάννη μιλώντας στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε την επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας εξαιρετική επιλογή που «δικαιώνει τον στόχο τον οποίο είχε βάλει ο πρωθυπουργός, για έναν πρόεδρο που θα ενώσει και θα εκλεγεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία», ενώ υπογράμμισε τη μακρά και επιτυχημένη πορεία της Κ. Σακελλαροπούλου στο δικαστικό σώμα.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα