Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Ντ. Μπακογιάννη: «Δεν ξέρουν καλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσοι μιλάνε για πρόωρες εκλογές»

«Δεν τον ξέρουν καλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σχολίασε η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί περί πρόωρων εκλογών.

«Αντιλαμβάνομαι ότι η επιτυχία του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Αμερική, δημιούργησε μια πολύ μεγάλη αναστάτωση στον χώρο της αντιπολίτευσης και προσπαθούν να πουν ότι ο πρωθυπουργός θα εκμεταλλευτεί αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία για να πάει σε εκλογές. Δεν τον ξέρουν καλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημείωσε σχετικά η κα Μπακογιάννη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας και ό,τι τα σενάρια για εκλογές τον Οκτώβριο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

Η κα Μπακογιάννη βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο Χανίων όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη και αντιδημάρχους προκειμένου να συζητήσουν για θέμα του Δήμου.
«Έχουμε μια ανοιχτή γραμμή και είμαστε σε επαφή. Θέλω να εκφράσω την πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίησή μου για την πορεία των έργων του Δήμου Χανίων. Τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά. Η Αγορά “τρέχει” με πρωτοφανείς ρυθμούς. Είναι έργα που χρειαζόντουσαν στα Χανιά εδώ και πάρα πολλά χρόνια και έχουν μπει σε έναν δρόμο», είπε, μεταξύ άλλων, η κα Μπακογιάννη ενώ έθιξε το θέμα των χρηματοδοτήσεων και της υποστελέχωσης του Δήμου, για το οποίο τόνισε ότι είναι ένα «πανελλήνιο πρόβλημα». «Εδώ στα Χανιά είναι ιδιαίτερα μεγάλο (το πρόβλημα) και θα το ξανακυνηγήσουμε όπως το κυνηγήσαμε και την άλλη φορά. Με τη συνεργασία και την κοινή στόχευση τα αποτελέσματα είναι καλά και αρχίζουν και φαίνονται», επεσήμανε η κα Μπακογιάννη ενώ υπογράμμισε ότι την ιεράρχηση των προβλημάτων αλλά και των έργων την κάνει ο Δήμος. «Βάσει της ιεραρχήσεων του Δήμου κινούμαστε. Στόχος μας είναι να γίνουν όσο περισσότερα έργα ταυτόχρονα και να πολεμήσουμε μια γραφειοκρατεία η οποία δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει και μας ταλαιπωρεί», πρόσθεσε η Χανιώτισσα βουλευτίς.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την κα Μπακογιάννη «τόσο στο πολύ κρίσιμο κομμάτι των χρηματοδοτήσεων όσο και στα θέματα γενικότερης στρατηγικής του Δήμου Χανίων».
«Θα ήθελα να την ευχαριστήσω (την κα Μπακογιάννη) για τη διαχρονική έμπρακτη υποστήριξη και είμαι σίγουρος ότι σε πολλά θέματα θα καταφέρει να συμβάλει με θετικό τρόπο», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων ενώ έκανε γνωστό ότι τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και πορεία ένταξης των έργων, το Ταμείο Ανάκαμψης, της υποστελέχωσης του Δήμου αλλά και του Δημοτικού Γηροκομείου.

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ

Ειδικότερα ως προς τις χρηματοδοτήσεις και τις εντάξεις σημαντικών έργων (κάποιες από τις οποίες, όπως του Ποδηλατοδρόμιου στα Καθιανά βρίσκονται στον “αέρα”), ο κ. Σημανδηράκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες αλλά άφησε “ανοιχτό” το ενδεχόμενο μετά το “ναυάγιο” με το Ταμείο Ανάκαμψης να αναζητηθεί άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.
«Σταδιακά υπάρχουν διάφορες ανακοινώσεις εντάξεων. Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αναμένουμε, και σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κι από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία πόρους είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και Τομεακά των Υπουργείων είτε σε συνεννόηση με την Περιφέρεια. Όλα αυτά τα διερευνούμε και αναζητούμε την καλύτερη λύση για την υλοποίηση των έργων», δήλωσε.

ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

Σε ερώτηση των “Χ.ν.” για το θέμα της υποστελέχωσης του Δήμου, ένα θέμα που είχε τεθεί ξανά σε συνάντηση της κα Μπακογιάννη και Σημανδηράκη το 2020 στο Δημαρχείο Χανίων, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αντιμετωπιστεί, ο δήμαρχος αναγνώρισε το πρόβλημα, ωστόσο, τόνισε ότι πρόκειται για πρόβλημα όλων των ΟΤΑ: «Πονάνε όλοι οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν είναι ένα ζήτημα μεμονωμένο του Δήμου Χανίων. Είναι μια εθνική πολιτική σε σχέση με το κομμάτι της στελέχωσης. Καταλαβαίνω ότι οι προτεραιότητες ενδεχομένως άλλαξαν την περίοδο του κορωνοϊού, όμως το αίτημα παραμένει, είναι ισχυρό και είμαι σίγουρος ότι το συμμερίζεται η κα Μπακογιάννη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα