Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Noli turbare circulos meos (Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε)

@Η Κομισιόν, λέει μπράβο στην Ελλάδα για όσα κατάφερε σχετικά με την οικονομία της. Όπως επισημαίνουν οι αξιωματούχοι, ενδέχεται μετά τον Αύγουστο του ’22 να μη χρειαστεί ενισχυμένη εποπτεία. Όμως, προτείνει στην Ελλάδα να διατηρήσει μία δημοσιονομική πολιτική με σύνεση και προγραμματισμό ώστε να μην κινδυνεύσει εκ νέου, από σοβαρή και υπεραυξημένη επιτήρηση των δημοσιονομικών της. Πως ερμηνεύεται η συγκεκριμένη είδηση; Πολύ απλά, η Κομισιόν λέει στην Ελλάδα «…πρόσεχε, σχετικά με τα μέτρα στήριξης, που μελετάς να λάβεις, πρόσεξε πως θα χειριστείς θέματα όπως ανεργία, ακρίβεια, καύσιμα, τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης».

@ Το μήνυμα που λαμβάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δεν είναι άλλο από το ότι, οι όποιες σκέψεις για παροχές προεκλογικές ή για προετοιμασία του εδάφους ώστε οι πολίτες να ευφρανθούν οδηγούμενοι προς τις κάλπες, είναι απαγορευτικές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο πρωθυπουργός, που επιμένει πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει περιθώριο για παροχές εντυπωσιασμού, ώστε με μία κίνηση ΜΑΤ να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το φθινόπωρο. Προς κάθε κατεύθυνση λοιπόν τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «Εκλογές σε 12 μήνες».

@Μέχρι να διαπιστώσουμε πόσο και αν ξεκαθαρίζει το σήριαλ με πρόωρες ή μη Εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης χειροκροτεί τον σεβαστό Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος στα 85 χρόνια του, όχι ως πρώην πρόεδρος της Βουλής αλλά ως ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, κάνει λόγο για απόπατους, για βυτιοφόρα εκκενώσεων βόθρων, για ποντίκια και άλλα τινά, τα οποία με στόμφο βροντοφώναξε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί ο κ. Κακλαμάνης να υπερθεμάτισε ότι, η όποια επιστροφή στα σύμβολα του πάλαι ποτέ ισχυρού κινήματος του Ανδρέα Παπανδρέου, δε σημαίνει αναπαλαίωση, όμως η πολιτική κομματική επένδυση Ανδρουλάκη σχετικά με το μέλλον του και το μέλλον του κινήματος, συνδέθηκε έντεχνα με το παρελθόν.

@Τούτο προκύπτει από το γεγονός, πως ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης, έστησε στον τοίχο πρώην στελέχη και πρωτοκλασάτους «του τέως ΠΑΣΟΚ» τους έδωσε βορά στους χειροκροτητές σύνεδρους, ξεχνώντας δικές του συμπεριφορές επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, όταν πολύ στοχευμένα και ψυχροπολεμικά, στήριζε Ευάγγελο Βενιζέλο. Χαράσσοντας φυσικά το δικό του αύριο, στις ήδη ματωμένες πλάτες του κινήματος, το οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, δεν εγκατέλειψε ποτέ. Όμως ο ίδιος, ως νέος άνθρωπος, που ζητάει να μην τον ταυτίζουν με το παλαιό προβληματικό ΠΑΣΟΚ, μάλλον έχει διαγράψει τη διαδικασία που ο ίδιος ανδρώθηκε στον ίδιο πράσινο κάμπο, στο ίδιο καταπράσινο λιβάδι όπου, και τα ποντίκια κατά Κακλαμάνη κυκλοφορούσαν και γωνιές με απόπατους υπήρχαν, αλλά τότε μάλλον δεν μύριζαν.

@ Ας είναι ο συμπαθής Νίκος Ανδρουλάκης προσεκτικός, διότι οσφραίνομαι πως οσονούπω θα ψάχνει ποντικοπαγίδες μπας και μαζέψει τα ποντικάκια του όπως χαρακτήρισε ο σύντροφος Απόστολος πολλά στελέχη, από το κλουβί του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τα βάλει να χαίρονται και να κάνουν τραμπάλα εκ νέου, στο «Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι του ήλιου του Πράσινου».


@Επανέρχομαι στο βυτιοφόρο εκκενώσεων και τους απόπατους του κ. Κακλαμάνη, με διάθεση να θυμίσω, ότι αν δεν ήταν η αντοχή, η υπομονή και η επιμονή στην υπομονή του Έλληνα, παραλίγο να γινόμασταν ως χώρα, οι απόπατοι διεθνώς, από λάθη και δαγκωματιές ποντικών, που σεριάνιζαν στα ίδια μετερίζια που κι ο ίδιος ο σεβαστός μας Απόστολος Κακλαμάνης σεριάνιζε. Τελικά αν και η ζωή μας έγινε ποδήλατο που προσπαθούσε να τραβήξει πορεία πάνω σε κατσάβραχα, ευτυχώς οι αναβάτες του, οι Έλληνες, όταν χρειάστηκε, κατέβηκαν από το ποδήλατο, το πήραν αναμάσκαλα και με γυμνές πατούσες έφτασαν στην αμμούτσα.


@Ποδήλατο έγραψα και θυμήθηκα το χάλι των ποδηλάτων που υπάρχουν στο Παλιό μας Λιμάνι για τους πολίτες, επισκέπτες, τουρίστες. Είναι λυπηρή η εικόνα τους, αποτέλεσμα εγκατάλειψης από όποιον είναι υπεύθυνος για την αψεγάδιαστη χρήση τους και την ευπρεπή εικόνα τους, έστω κι αν είναι σταθμευμένα. Φρένα γιοκ. Αλυσίδες γιοκ, Σέλες γιοκ… Σκουριά yes… Δεν γνωρίζω ποιος έχει την ευθύνη συντήρησης τους, αλλά όταν υπάρχει το λογότυπο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, αυτό το οποίο εισπράττει ο τουρίστας, δεν αφορά τον κάθε κυρ Μήτσο, αλλά τα Χανιά μας. Μη με πείτε υπερβολικό. Μήτε παράξενο. Από τα μικρά κρίνονται τα μεγάλα κι από τα μεγάλα κρίνονται τα στερνά. Αυτό έλεγε ο Παππούς μου όταν μου μάθαινε ποδήλατο.

@Πριν σας χαιρετήσω, πριν σας ευχηθώ, όχι τα καλύτερα αλλά τα πιο σωστά να συναντηθούν με τα βήματα σας, θέλω να παρακαλέσω τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο στην Παραλία Καλαθά και αφορά στις εκσκαφές αποχέτευσής, να διορθώσει τις μπάρες που καταστράφηκαν κατά την εκτέλεση του έργου, στο ύψος της μεγάλης στροφής παραλίας καλαθά.

@Ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο, πέρα ότι έχουν αφαιρεθεί οι μπάρες και από κάτω είναι γκρεμό με βράχια, μία μπάρα έχει στρίψει λόγω εργασιών από τα βαριά μηχανήματα που δούλευαν στο σημείο και είναι σκέτη λεπίδα με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που πέσει πάνω μηχανάκι ή αυτοκίνητο. Όποιος συγκρουστεί με την μπάρα αυτή, θα κοπεί στα δύο. Είναι μια ώρα εργασία αποκατάστασης. Να διορθωθεί πιστεύω άμεσα, μιας και όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος.

@ Καλή συνέχεια λοιπόν και μην ξεχνάτε να σταματάτε και να ξεκινάτε με βάση τα παρακάτω:

*Ο Μιχαήλ π. Λαμπαθάκης γράφει …
με το αποτύπωμά του
michaillampathakis@hotmail.com


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Δύο νεκροί από το τροχαίο στην Κίσσαμο (βίντεο)

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Κίσσαμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε όταν...

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 46χρονης στην Κίσσαμο

Αίσιο τέλος είχε εξαφάνιση της 46χρονης που είχε αναζητούνταν από τις 26 Ιουνίου στην Κίσσαμο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία η γυναίκα επικοινώνησε με...

Προσπάθειες ανάνηψης για τον 37χρονο που ακρωτηριάστηκε

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων παραμένει ο 37χρονος Χανιώτης που ακρωτηριάστηκε μετά από τροχαίο στις 18/6 στο Καλαμάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί συνεχίζουν...

Ταλαιπωρία επιβατών στο αεροδρόμιο Χανίων

Ταλαιπωρια για επιβάτες πτήσεων στο αεροδρόμιο Χανίων. Μεγάλη καθυστέρηση έχει η βραδινή πτήση της Aegean από Αθήνα προς Χανιά, στους επιβάτες της οποίας ανακοινώθηκε οτι...

Κρητικές γιαγιάδες vs Trappers – Viral το βίντεο

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τις Κρητικές γιαγιάδες vs Trappers που δημοσιεύτηκε από την εκπομπή Καλοκαίρι στο Νότο: [youtube https://www.youtube.com/watch?v=sEJzkkIAkCM]

Μ. Δούκα: «Τα Χανιά είναι η δική μου πρωτεύουσα του κόσμου»

«Τα Χανιά είναι η δική μου πρωτεύουσα του κόσμου. Είναι περιουσία και προίκα μου ότι μεγάλωσα σε αυτά». Η Μάρω Δούκα εμφανώς συγκινημένη ξετύλιξε...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα