Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Noli turbare circulos meos (Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε)

Μή μου τούς κύκλους τάραττε@Να κρυφτεί η χαρά μου; Φυσικά και όχι. Παμψηφεί η εκλογή του έως σήμερα Επισκόπου Κνωσού Πρόδρομου Ξενάκη στην θέση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ως άξιου συνεχιστή του έργου Ευγενίου. Η τοπική εκκλησία, πολλοί πιστοί, περίμεναν τη συγκεκριμένη εκλογή, δεδομένης της στήριξης του Προδρόμου από τον αγαπητό τους Ευγένιο. Πατέρα χαρακτηρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, μετά από τη θητεία του στον Μητροπολιτικό Θρόνο του Ρεθύμνου, ως δικό τους άνθρωπο αδερφό και ποιμενάρχη, θα αγκαλιάσουν, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, τον Πρόδρομο.

@Σε μία συγκινητική και γεμάτη αλήθειες επικοινωνία που είχα με τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο, διαπίστωσα με γαλήνη κι αισιοδοξία για το αύριο, πως οι επιλογές της Eκκλησίας δεν απέχουν από το δίκαιο, το ορθό, σχετικά με την επιλογή προσώπων. Όλοι οι ποιμενάρχες, της Ιεράς Συνόδου, γνωρίζουν πολύ καλά τα τεκταινόμενα εντός του κλήρου, γνωρίζουν, αισθάνονται, εκλέγουν με γνώμονα τις αρχές της Ορθοδοξίας, την πνευματικότητα, την πορεία των λειτουργών της πίστεως, σε μία περίοδο μάλιστα, όπου υπάρχει η διαγνωσμένη ανάγκη για στήριξη λαού και κλήρου, για υποστήριξη των αξιών που ως άνθρωποι έχουμε ανάγκη για να προχωρήσουμε.

Μή μου τούς κύκλους τάραττε@Ο πρώην Κνωσσού και νυν Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, διαθέτει πέρα του αξιόλογου βιογραφικού του, πνευματικότητα, ειλικρίνεια, αφοσίωση, είναι ανοιχτόμυαλος μα πάνω από όλα δεν έχει έπαρση, δεν θεωρεί ότι όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτόν, δεν διέπετε από έρωτα προς την ύλη. Ποιμένας, φιλάνθρωπος και φυσικά πνευματικό τέκνο, μαθητής του Ευγένιου του Β΄. Είναι ΑΞΙΟΣ καθ΄ όλα του, είναι επιμελής στη σκέψη, στη φύση του και στην προσήλωση του σε θεό και άνθρωπο. Είμαι πεπεισμένος πως όσοι με γνωρίζουν καλά, είναι σίγουροι πως αν δεν ίσχυαν τα παραπάνω, δεν επρόκειτο να αναφερθώ καθόλου στο πρόσωπο του Πρόδρομου Ξενάκη. Άξιος λοιπόν και ο θεός να τον στηρίζει στο ποιμαντικό, κοινωνικό και πνευματικό του έργο. Η στήριξη του Ευγένιου είναι δεδομένη.

@Θεία προσοχή χρειάζεται όπως όλα δείχνουν και στο πώς κινούνται ορισμένοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο δεν αστειεύεται αλλά δε δίνει πάνω από τρεις ευκαιρίες. Εύκολα σηκώνει το χέρι του και λέει το αντίο στις περιπτώσεις κομματικών, που εντοπίζει σοβαρό πρόβλημα. Είχαμε αναφέρει από τη σελίδα μας, για τον Γιώργο Κύρτσο και πριν ο ανήρ της όρνιθας λαλήσει τρις, η διαγραφή του ήρθε σε δίσκο, ενώπιο οπαδών και στελεχών. Η κριτική του κ. Κύρτσου, τα όσα έγραφε, τα όσα υπερασπιζόταν στα κοινωνικά δίκτυα, οι επιθέσεις στην κυβέρνηση, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έφεραν την απόφαση διαγραφής από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

@Πολλοί κάνουν λόγο για εκκαθαρίσεις, όμως σύμφωνα με όσα αντιλαμβανόμαστε και συζητάμε στην Αθήνα, όπου η ροή δεν παύει μήτε τις μεταμεσονύχτιες ώρες, αυτό που συμβαίνει στη Νέα δημοκρατία, είναι η απόφαση της ηγεσίας, να επικρατήσει το όραμα, που αφορά στο ότι «…ως κόμμα δεν μας πειράζει η κριτική, μας ενοχλεί όμως κάθε τρικλοποδιά στο κυβερνητικό έργο, στην κυβερνητική συνοχή, που στόχο έχει να αλλάξει η χώρα και να περιθωριοποιηθούν, οι μικροσυμφεροντολογισμοί προσώπων. Δεν επιτρέπουμε χτυπήματα κάτω από τη μέση σε θεσμούς και στην αξιοπρέπεια της χώρας». Μάλιστα στην ανακοίνωση της διαγραφής επισημαίνεται μεταξύ άλλων, πως ο Γιώργος Κύρτσος: «Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου».

Μή μου τούς κύκλους τάραττε@Την ίδια ώρα, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Γεραπετρίτης, έχει στοχοποιηθεί και ο νεόκοπος πολιτικά πρώην δημοσιογράφος Μπογδάνος, επιμένει ότι παρέα οι δύο τους πήραν κοινωνικοπολιτικές αποφάσεις που προσβάλουν τη δημοκρατία. Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενες αναφορές μου, ξέχωρα από Μπογδάνους, τα εσωτερικά θέματα στα κόμματα, δηλαδή και στη Νέα Δημοκρατία, θα κυριαρχήσουν ενόψει της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Καλά θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, να ξεσκονίσουν όσο γίνεται καλύτερα τα σεντόνια και τα καλύμματα των κομματικών τους επίπλων. Ώστε να μην μολυνθούν από σαράκια.

Μή μου τούς κύκλους τάραττε@Έγραψα Ανδρουλάκης και μου ήρθε η εικόνα Ανδρουλάκη, Πολάκη. Απορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για το πώς θα μπορούσε να υπάρξει Προοδευτικό Μέτωπο, όταν στην μία πλευρά υπάρχει η παράταξη του, η οποία επέστρεψε δυναμικά, με αισιόδοξα τα μέλη του κόμματος, αλλά και πολίτες που, κουρασμένοι από τον τοξικό όπως τον χαρακτήρισε δικομματισμό Νέας Δημοκρατίας ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμούν την ελπίδα, το νέο στην πολιτική σκηνή, όπως αυτό το υπογράφει ο ίδιος. Ενώ στην άλλη πλευρά υπάρχει ο Παύλος Πολάκης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με την απορία του για το προοδευτικό μέτωπο: «Με ποιους; Με τον Πολάκη; Εμείς έχουμε αξιακές διαφορές. Θα δεχόμουν εγώ στο κόμμα μου, να είχα στελέχη, που μιλάνε με τα εργαλεία του Όρμπαν και του Κατσίνσκι στην Πολωνία; Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έβγαλε απόφαση κατά Ουγγαρίας και Πολωνίας γιατί έκαναν αυτά που προτείνει ο Παύλος Πολάκης να κάνουν, όταν θα γίνουν κυβέρνηση».

Μή μου τούς κύκλους τάραττε@ Σήμερα, με βάση το πως αξιολογεί τα δεδομένα και τις πολιτικές συνθήκες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για πορεία του κόμματος του, που δε θα έχει καμία σχέση με την πορεία των άλλων κομμάτων. Είναι αναγκαίο για όλους τους πολίτες, να πεισθούν όχι μόνο ο κ. Ανδρουλάκης αλλά όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, ότι χρειάζονται σταθερά και αξιόπιστα βήματα ώστε να επανασυνδεθούν οι πολίτες με την πολιτική. Διότι μέχρι αυτή την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές, αγαπητέ Νίκο Ανδρουλάκη, επικρατεί ένα τεράστιο μπάχαλο στη συγκεκριμένη αυτή σχέση.

Μή μου τούς κύκλους τάραττε@Να πάρε παράδειγμα τον Άδωνη Γεωργιάδη που ζήτησε συγνώμη μετά τη διαγραφή Κύρτσου, από όλους του πολίτες για το ότι ο ίδιος, είχε προβάλει και ενισχύσει τον Γιώργο Κύρτσο προεκλογικά. (Ειρωνικά το αναφέρω)… Μία απίστευτη συγνώμη, σε μία απίστευτη χρονική στιγμή για τους πολίτες και τη χώρα. Κι όμως φίλες και φίλοι. Ο Άδωνης Γεωργιάδης ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη, διότι ισχυρή του πεποίθηση είναι, ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει, να λέει ότι θέλει και μετά απλά να ζητάει συγνώμη. Ευτυχώς όμως καλοί μου αναγνώστες, που υπάρχουν τα γραπτά, τα βίντεο, για όλους μας. Κι είναι άπειρες οι στιγμές οι καταγεγραμμένες, όπου μία συγνώμη δεν προσφέρει στον πολίτη απολύτως τίποτα. Μα τίποτα όμως. Οπότε στην υγειά μας και στην υγειά τους.

Μή μου τούς κύκλους τάραττε@Πιστεύω, ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η κοινωνία πως, άλλο είναι οι ευθύνες που προέρχονται από τα γεγονότα, τις αποδείξεις τα πεπραγμένα κι άλλο οι ευθύνες που προέρχονται από κουτσομπολιά. Αναφέρομαι στην απάνθρωπη, τραγική, ντροπιαστική υπόθεση του Αγία Σκέπη. Του γηροκομείου της ντροπής, των αθλιοτήτων. Αναφέρομαι σε όλα όσα ορισμένοι με έξυπνο τρόπο προσπαθούν να περάσουν στην κοινωνία, ότι δηλαδή, για όλα φταίει η Περιφέρεια, για όλα φταίνε οι πολιτικοί προϊστάμενοι, για όλα φταίνε οι υπογράφοντες. Τις ευθύνες θα τις καταλογίσουν οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές και τις αποφάσεις περί δικαίου, η δικαιοσύνη.

Μή μου τούς κύκλους τάραττε@Είναι ντροπή σε καφενεία και φαγάδικα, να δημιουργούνται πηγαδάκια εντός των οποίων λαμβάνονται αποφάσεις για το αύριο προσώπων, για την πορεία συνανθρώπων μας, για τις ευθύνες που υπάρχουν ή δεν υπάρχουν κάποιων προσώπων θεσμικών. Λέω ότι πρόκειται για ντροπή, διότι αυτή την ώρα, οφείλουμε όλοι μας να επιτρέψουμε, να ενισχύσουμε τη δικαιοσύνη, στο να κάνει τη δουλειά της, χωρίς όμως να στηθούν Γολγοθάδες ή να λειτουργήσουν κρεματόρια. Καλό θα ήταν να κρατήσουμε αυτή τη στάση, διότι αύριο είναι μία νέα μέρα, στο ξημέρωμα της οποίας, όλοι μας θα πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη, πιο υπεύθυνη, πιο ανθρώπινη.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ δύο νεαροί μετά από τροχαίο στα Χανιά

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν μέχρι το βραδυ του Σαββάτου δύο νεαροί που τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από τροχαίο με μηχανάκι, τα ξημερώματα...

Τραγωδία στον Αποκόρωνα – Νεκρή 61χρονη σε τροχαίο, τραυματίας ο σύζυγος της

Γυναίκα 61 ετών από την περιοχή του Αποκόρωνα έχασε τη ζωή της σήμερα  όταν το αγροτικό στο οποίο επέβαινε, έπεσε σε γκρεμό. Το περιστατικό έγινε...

Αγοράκι ηλικίας 2 ετών εντοπίστηκε λιπόθυμο στη θάλασσα – Συνελήφθη ο πατέρας του

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής νοσηλεύεται αγοράκι ηλικίας 2 ετών, το οποίο εντοπίστηκε, σε λιπόθυμη κατάσταση, στη θαλάσσια περιοχή Παλιουρίου, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Το ανήλικο αγόρι...

16 χρόνια Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στα Χανιά

Σχολείο... πρώτης ευκαιρίας είναι το ΣΔΕ Χανίων και τα τμήματά του σε Πλατανιά και Κίσσαμο για περίπου 1.300 μαθητές που εγγράφησαν σε αυτά από...

Ελευθέριος Βενιζέλος: Ο πρώτος επιβάτης ελληνικού αεροπλάνου

Μέσα στα στενά όρια της Ιστορίας του τόπου μας, που μαθαίνουμε στα σχολεία, δεν περιλαμβάνονται συνήθως και ορισμένα περιστατικά, καθοριστικά για την εξέλιξη και...

Στη Σούδα για πρώτη φορά το κρουαζιερόπλοιο της Disney

Στη Σούδα κατέπλευσε νωρίς το πρωί το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο “Disney Magic” το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που ανήκει και διαχειρίζεται η Disney Cruise Line, θυγατρική της...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα