Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Noli turbare circulos meos (Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε)

@ Αν θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας, μπορείτε να γράψετε στο google Μαλέσκου Τάσος Χαλκιάς ώστε να δείτε την επική συνομιλία τους, όταν ο ηθοποιός Χαλκιάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου. Το επικό, που χαρακτηρίζω, είναι λίγο. Πολύ λίγο για όσα νιώσετε, όχι μόνο ως τηλεθεατές αλλά και ως άνθρωποι, ως πολίτες. Επειδή στη ζωή τίποτα δεν μένει απλήρωτο, επειδή στο διάβα του ο κάθε άνθρωπος βρίσκει τον δάσκαλο του, επειδή αξίζει να εκπαιδευόμαστε από συμπεριφορές επικοινωνίας άλλων ανθρώπων, όπου και αν αυτοί κατοικοεδρεύουν είτε επαγγελματικά είτε σε προσωπικό επίπεδο, σας παρακαλώ, δείτε το απόσπασμα που σας αναφέρω. Όχι μόνο θα ευχαριστηθείτε αλλά θα το καταχαρείτε.

@ Αν θέλετε ακόμα ένα δώρο για τον εαυτό σας ενόψει Πρωτοχρονιάς, μπορείτε να απολαύσετε όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή και καθοδηγούν τη σκέψη μας προς μία πολύ ενδιαφέρουσα προεκλογική περίοδο, η οποία, όπως μου είπε ο Άγιος Βασίλης, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.

@ Κουβέντα μεγάλη ξεκίνησε για τα Χανιά, για τα οποία ως εκλογική έδρα υπάρχει η σκέψη στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, να την καλοπιάσει και να μην την αφήσει. Από καιρό λέμε πως η κα Μπακογιάννη θα μπορούσε να προσφέρει πολλά, με βάση και την εμπειρία της ως ευρωβουλευτής, οπότε από τη μία η σίγουρη θέση Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο, από την άλλη οι ισορροπίες που οφείλει να κρατήσει ο πρωθυπουργός για το νησί και τον τόπο καταγωγής του, οδηγούν όπως φαίνεται στο να δούμε το όνομα ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ στο ψηφοδέλτιο των Χανίων.

@ Τι θα γίνει με τους υποψηφίους, τους βουλευτές και τους τόσους ενδιαφερόμενους για να μπουν στη λίστα;;; Θα υπάρξει σίγουρα, υπακοή, όπως λέμε και στο Άγιο Όρος, όταν μιλάει ο Ηγούμενος. Τι θα γίνει με τις έδρες;;; Καλά να είναι το εκλογικό σύστημα, θα μοιράσει σχεδόν ακριβοδίκαια και απόδοτε ουν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Να είστε απόλυτα σίγουροι πως ο Οίκος Mitsotak δεν θα επιτρέψει να χαθεί καμία ευκαιρία, ώστε να εδραιώσει την πρωθυπουργία αλλά και να δείξει πως η Κρήτη αλλάζει επί των ημερών του.

@ Αυτά σκέφτονται και στο ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν και τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ να έχουν πάρει την ανιούσα, με αποτέλεσμα να γίνεται ο μέγας χαμός, έχοντας ως τερέν, πότε την αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου, πότε τα τηλεοπτικά παράθυρα, ενίοτε τα καφενεία και τις πλατείες.

@ Σαν να μην υπάρχει πανδημία. Ο κακός χαμός σε club και όπου μαζεύονται οι νέοι. Στην τηλεόραση το σύνθημα είναι, «δείτε, ακούστε, φοβηθείτε, ηρεμήστε, κατανοείστε». Οι έλεγχοι από πλευράς των αστυνομικών, σύμφωνα με σχετικές εντολές, είναι χιλιάδες. Όμως ο χαμός συνεχίζεται, τα πλαστά πιστοποιητικά δίνουν και παίρνουν, όπως το ίδιο συμβαίνει με ποτά βόμβες και είσοδο στους συγκεκριμένους χώρους, ανήλικων που όπως λέω συνέχεια… τα ανήλικα παιδιά σε κλαμπ είναι πέρα των άλλων και απροστάτευτα.

@ Μη μου πείτε ότι είμαι υπερβολικός, διότι θα με αναγκάσετε να έρθω από το σπίτι σας, να σας σηκώσω από τον καναπέ ώστε να πάμε στα μαγαζιά αυτά που σας λέω. Αν κάποιο αγόρι ή κορίτσι πάθει καμία δηλητηρίαση από το οινόπνευμα στο αίμα και χάσει τη ζωή του ή πέσει σε κώμα, τότε τα κανάλια θα έχουν θέμα να ασχολούνται για μέρες κι εμείς να λέμε, «όχι ρε γαμώτο, όχι ρε γαμώτο».

@ Ένα τεράστιο Μπράβο στους Χανιώτες Επιχειρηματίες, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Χρήστο Τσοντάκη, έχουν υποχρέωση να βρίσκονται κοντά στους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη. Ο κ. Τσοντάκης μου μίλησε για το μοίρασμα της Αγάπης το οποίο δεν πρέπει να λείπει όπως είπε, από την ευθύνη, τη σκέψη και τις πράξεις των ανθρώπων. Για τον λόγο αυτό, συγκέντρωσαν οι επιχειρηματίες και δώρισαν μεγάλη ποσότητα τροφίμων στα συσσίτια της Σπλάντζιας. Υπάρχει μία πρωτοβουλία που φέρει τον τίτλο “Επιχειρηματική Αλληλεγγύη στην Πράξη” η οποία αποτελείται από μια ομάδα Χανιωτών επιχειρηματιών, με στόχο όπως αναφέρουν τα μέλη της: «…να μην είναι κάνεις μόνος, κανείς χωρίς φαγητό αυτές τις άγιες μέρες, αλλά και τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε ως χώρα λόγω της πανδημίας». Επειδή τα ονόματα έχουν την αξία τους, οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση είναι οι «Ηλίας Παπαθεοφάνους, Δημήτρης Μαυροδημητράκης, Χρήστος Τσοντάκης, Στράτος Μπλαντίνος, Χάρης Κοντοπυράκης, Στέφανος Τσοντάκης, Χρήστος Καπάκης, Στέφανος Μαλαδάκης, Πέτρος Μαστοράκης, Κώστας Καντηλιεράκης».

@ Δεν θα σας πω προς το παρόν την άποψη μου για δημιουργία ΚΑΖΙΝΟ στην Κρήτη. Θα σας πω όμως ότι πρέπει να γίνει μία πολύ σοβαρή συζήτηση των αρμόδιων, των φορέων, όλης της κοινωνίας για το θέμα, μιας και υπάρχουν στοιχεία για περιοχές στις οποίες εδρεύουν ΚΑΖΙΝΟ. Γνωρίζω και γνωρίζουμε όλοι, πως σε περιοχές, όπως Κόρινθος, χωριά της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου, στο Ρίο, στην Βορειοανατολική Αττική για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι δεν κατάφεραν να τιθασεύσουν αρχικά το ενδιαφέρον τους και κατόπιν το πάθος τους για γρήγορο κέρδος, παιχνίδι με την τύχη και τον ίλιγγο της προσμονής να κάτσει η μπίλια ή να βγει το χαρτί που πόνταραν από την τράπουλα.

@ Οι αποφάσεις όπως όλα δείχνουν για δημιουργία νέων ΚΑΖΙΝΟ από πλευράς της πολιτείας έχει ληφθεί. Όμως, πριν χτυπήσει το κουδούνι για τη μεγαλόνησο, θεωρώ σκόπιμη μία ουσιαστική και χωρίς υπερβολές ή θεοποιήσεις συζήτηση, για να παρθούν αποφάσεις οι οποίες θα σταθούν σε επιχειρήματα και στην πραγματικότητα.

@ Έχετε διαπιστώσει τη μειωμένη κίνηση στους δρόμους, τα άδεια εμπορικά καταστήματα;;; Αν ναι, σημαίνει πως νοιάζεστε για τον τόπο σας. Αυτό το νιάξιμο πρέπει να γίνει πράξη. Να στηριχτούν οι τοπικές επιχειρήσεις. Να στηριχτούν τα μικρά μανάβικα, οι τυπογραφικές εταιρείες, τα μικρά καφέ, οι χώροι που ασχολούνται με τον πολιτισμό και τις τέχνες. Θα μου πεις τώρα… μα η καθημερινότητα έχει επιβαρυνθεί από τις τόσες αυξήσεις. Συμφωνώ… Είναι ανάγκη όμως να μην επιβαρυνθεί κι απ’ το σκοτάδι. Από τους δρόμους με κλειστά καταστήματα. Από μίζερες επιχειρήσεις που δεν στήθηκαν για να τα πάρουν από τους πολίτες, αλλά για να επιβιώσουν τίμια και ανθρώπινα οι συμπολίτες μας που υπερασπίζονται το επιχειρείν.

@ Καλό ταξίδι, στον σεμνό, θαρραλέο, χωρίς φανφάρες ζωής και με έντονη πολιτική, επαναστατική, αγωνιστική δράση σε όλη την πορεία της ζωής του ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ. Σιγά-σιγά, σβήνουν τα χνάρια πολιτικών που «έκλεβαν» τον σεβασμό όχι μόνο από τους πολίτες αλλά και από συναδέλφους τους εντός του Κοινοβουλίου. Ας είμαστε όμως αισιόδοξοι, ότι πολύ γρήγορα, νέοι άνθρωποι θα μπορέσουν να καλύψουν τα ευγενή και αξιόλογα κενά στην πολιτική, διότι αν δεν συμβεί, τότε κάτω από τα πόδια μας θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο ΚΕΝΟ.

*Ο Μιχαήλ π. Λαμπαθάκης γράφει …
με το αποτύπωμά του
michaillampathakis@hotmail.com


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Ουρές ταλαιπωρίας σε δρόμους του Καστελίου

Ουρές ταλαιπωρίας στο Καστέλι Κισσάμου, καθώς η "εκρηξη" επισκεψιμότητας τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τον Αύγουστο επιδεινώνει το πρόβλημα που παρατηρείται διαχρονικά. Ντόπιοι κι...

Υπερφυσικά… φαινόμενα στα Χανιά

Μέρες της Παναγιάς και πολλοί είναι αυτοί που προσδοκούν θαύματα που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Κατά πως φαίνεται, σε θαύμα ή μάλλον σε...

Τουρίστες… βούτηξαν στα νερά του ενετικού λιμανιού των Χανίων (φωτ.)

Τις βουτιές τους στο ενετικό λιμάνι των Χανίων αποφάσισε να απολαύσει μια παρέα τουριστών το βράδυ της Τετάρτης! Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μια παρέα...

Στο νοσοκομείο μετά από επίθεση σκύλων στη Γαύδο

Στο νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, μία γυναίκα η οποία δέχθηκε επίθεση από δύο Ροτβάιλερ, στη Γαύδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 39χρονη γυναίκα...

Χανια: Ριζίτικα στο Ενετικό Λιμάνι

  Με ριζίτικα αντήχησε το Ενετικό Λιμάνι το βράδυ της Τρίτης στα πλαίσια της “Παραδοσιακής στράτας”. Μέλη της “Ομοσπονδίας Συλλόγων και Φορέων Ριζίτικου Τραγουδιού” ξεκίνησαν από...

Τα Χανιά δεν «έβγαλαν» Σουμπερίτες

Ιστορικό ντοκιμαντέρ που έχει προβληθεί κατ’ επανάληψη από την Cosmote tv και αναφέρεται στη ζωή και δράση ενός από τους ευάριθμους και ηρωικούς καπεταναίους...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα