Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Νίκησε η αποχή

 

H αυξημένη αποχή χαρακτήρισε τις φοιτητικές εκλογές σε Πολυτεχνείο Κρήτης και παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης. Υπολογίζεται ότι ψήφισαν 150 άτομα λιγότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης η καταμέτρηση τελείωσε στις 5 σχολές γρήγορα, ενώ στον Ενιαίο Σύλλογο δεν έγιναν εκλογές καθώς δεν προσήλθαν έγκαιρα μέλη της εφορευτικής Επιτροπής. Στο ΤΕΙ η καταμέτρηση θα συνεχιστεί ως αργά το βράδυ καθώς υπάρχει μια κάλπη για όλη τη σχολή.
Σε ότι αφορά τις επιμέρους σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης για τους συλλόγους των οποίων έγιναν οι εκλογές η παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» που πρόσκειται στην ανεξάρτητη αριστερά (ΕΑΑΚ) κέρδισε τους συλλόγους ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής όπου και πήρε την αυτοδυναμία. Η ΠΑΣΠ ήταν πρώτη στους Συλλόγους Μηχανικών Περιβάλλοντος, Ορυκτών Πόρων και Παραγωγής και Διοίκησης.
Σημειώνεται ότι η ΠΑΣΠ έχει διαχωρίσει τη θέση της από το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΑΡΕΝ η μέχρι το καλοκαίρι παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από το κυβερνητικό κόμμα και συνεργάζεται με τα ΕΑΑΚ, ενώ η φοιτητική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ονομάζεται «Μπλόκο».
Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα ανά σχολή, για όλες τις παρατάξεις στα «Χ.Ν.» της Πέμπτης 19 Μαίου.
ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Η ΔΑΠ ΣΤΟ ΤΕΙ ΧΑΝΙΩΝ
Με τέσσερις παρατάξεις πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης, με τη διαδικασία της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων να συνεχίζεται ως αργά το βράδυ. Στα αξιοσημείωτα ότι η παράταξη της ΔΑΠ (Νέα Δημοκρατία) δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρων. Οι παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές ήταν οι : ΠΑΣΠ, “Μπλόκο” , ΠΚΣ, Αγων. Κινήσεις.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα