Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Νεραϊδούλες γύρω μου!

Κείμενο: Δώρα Ανδρεαδάκη
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Σειρά: Πολύχρωμοι Χαρταετοί
Εκδόσεις Διάπλαση, 2022

Στο χώρο του βιβλίου βρίσκομαι από το 2005, και είχα την τιμή και τη χαρά να κάνω αρκετές φιλίες στο χώρο αυτό. Κάθε φορά λοιπόν που μία φίλη ή φίλος συγγραφέας εκδίδει ένα καινούριο βιβλίο χαίρομαι πολύ! Όμως αυτό που ζω τώρα με την Δώρα Ανδρεαδάκη είναι πρωτόγνωρο και πολύ μεγαλύτερο σε χαρά! Γιατί η Δώρα ήταν φίλη μου πριν εκδώσει βιβλία, γίναμε φίλες χάριν της κοινής μας αγάπης για το βιβλίο, γίναμε συνεργάτες στο www.parents24.gr, και χάρη σε αυτήν την περίφημη χημεία που μερικές φορές δένει τους ανθρώπους σε σχέσεις ζωής, είμαι τώρα σε θέση να νιώθω αυτή τη μεγάλη χαρά να σας παρουσιάσω το πρώτο βιβλίο της Δώρας, το «Νεραϊδούλες… γύρω μου!» από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ.

Ο Απόλλωνας λοιπόν, ως παιδί κι αυτός ταλανίζεται από μεγάλα και σπουδαία διλήμματα. Πολλές φορές δεν ξέρει ποια είναι η καλύτερη επιλογή όταν βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλλημα και τείνει να θέλει να επιλέξει το πιο βολικό και δελεαστικό γι’ αυτόν και όχι απαραίτητα το σωστό. Σε αυτή τη διλληματική του κατάσταση έρχονται και δύο μικρές, σχεδόν αόρατες, και όμορφες νεραϊδούλες να του επιβαρύνουν την κατάσταση. Η μία τον ωθεί να διαλέξει το βολικό και εύκολο, ενώ η άλλη το σωστό και ίσως πιο δύσκολο. Ο Απόλλωνας προτιμάει το πρώτο. Στην αρχή είναι ωραία, όμως όταν τον ανακαλύπτει η μαμά του μόνο στενοχώριες του φέρνει αυτή η επιλογή. Μέχρι που αποφασίζει να ακούσει τη συμβουλή της άλλης νεραϊδούλας και εκεί διαπιστώνει την ομορφιά και τη μεγαλοσύνη του να κάνει κανείς το σωστό! Και όχι μόνο αυτό… όταν αποφασίζει να μιλήσει, ανακαλύπτει ότι οι νεραϊδούλες επισκέπτονται και άλλα παιδάκια, ακόμα και η μαμά του τις γνώριζε όταν ήταν μικρή. Γιατί εκείνες έρχονται με σκοπό να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά, μέχρις ότου να μπορεί το παιδί να παίρνει μόνο του και με σιγουριά τις σωστές αποφάσεις. Τότε πια εξαφανίζονται!

Η Δώρα Ανδρεαδάκη μπαίνει στο χώρο του βιβλίου δυναμικά. Με ένα παραμύθι που αγγίζει την ψυχή μας, με χιούμορ, που μας κάνει να αλαφρώνουμε μικροί και μεγάλοι, με μηνύματα σημαντικά, όπως πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να μάθουν να διώχνουν τις κακές επιρροές, αλλά και να μπορούν να πολεμούν τον ίδιο τους τον εαυτό όταν πρέπει. Και φυσικά τη σημασία του να μιλούν στους γονείς τους για όλα. Το βιβλίο είναι καλογραμμένο, με λιτές γραμμές και ξεκάθαρα νοήματα, ενώ η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια κοσμεί πολύ ωραία το κείμενο. Γλυκιά και χαρούμενη, με ζωντανά χρώματα συμπληρώνει μαζί με την προσεγμένη έκδοση από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ ένα πολύ ωραίο σύνολο!
Χαίρομαι πολύ για την είσοδο της Χανιώτισσας αγαπημένης μου φίλης στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας, την οποία αγαπάει πολύ! Είμαι σίγουρη ότι θα έχει λαμπρή συνέχεια ως συγγραφέας!!!

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα