Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Νεοσύστατη εταιρεία εξόρυξης αστεροειδών ετοιμάζεται για το Διάστημα

Η νεοσύστατη εταιρεία εξόρυξης αστεροειδών AstroForge, με έδρα την Καλιφόρνια, ετοιμάζεται να στείλει δυο αποστολές στο διάστημα φέτος, επιχειρώντας να κάνει αυτό που καμία άλλη εταιρεία δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν: να «ξεκλειδώσει» τη δυνητικά απεριόριστη αξία των πολύτιμων ορυκτών στο λεγόμενο βαθύ Διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η AstroForge δεν σκοπεύει ακόμη να προσγειωθεί σε έναν αστεροειδή και να αρχίσει την εξόρυξη υλικών. Η πρώτη αποστολή της στο Διάστημα, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, θα περιλαμβάνει τη δοκιμή τρόπων διύλισης και εξόρυξης σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας.

Η δεύτερη αποστολή που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, θα κατευθυνθεί στο βαθύ διάστημα, για να συλλέξει δεδομένα στην επιφάνεια ενός αστεροειδούς που η εταιρεία ελπίζει να εξορύξει αργότερα μέσα στη δεκαετία.

Παρά το γεγονός ότι η εκτόξευση πυραύλων είναι από μόνη της μια απίστευτα επιβλαβής για το περιβάλλον διαδικασία, η εταιρεία ελπίζει να μειώσει την ποσότητα των εκπομπών που εκλύονται από την εξόρυξη σπάνιων γήινων στοιχείων στη Γη, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

«Κάνουμε τη διύλιση επιτόπου, άρα διυλίζουμε στον ίδιο τον αστεροειδή», δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος Μάθιου Γκιάλιτς. «Δεν φέρνουμε το υλικό πίσω στη Γη για να το διυλίσουμε».

«Πρέπει να βρούμε κάποιον τρόπο για να πάρουμε τον ρεγόλιθο από τον αστεροειδή και να τον επεξεργαστούμε στο διυλιστήριο μας, και πιστεύουμε ότι το έχουμε λύσει αυτό για τον αστεροειδή-στόχο μας», δήλωσε ο Γκιάλιτς στο TechCrunch.

Είπε επίσης ότι η εταιρεία συνεργάζεται με συμβούλους από πανεπιστήμια, τη NASA και το ερευνητικό μη κερδοσκοπικό Planetary Science Institute για τον εντοπισμό αστεροειδών κατάλληλων προς εκμετάλλευση. Η εταιρεία δημοσίευσε επίσης πρόσφατα μια μελέτη, η οποία αξιολογεί την περιεκτικότητα σε πολύτιμα και δομικά μέταλλα που θα μπορούσαν να εξορυχθούν και να πωληθούν ως εμπορεύματα στη Γη ή να χρησιμοποιηθούν στο διάστημα.

Η AstroForge σχεδιάζει ήδη τις επόμενες δυο αποστολές στο Διάστημα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα