Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Νέος κανονισμός καθαριότητας από τον Δήμο Χανίων

Ενημέρωση για τον νέο κανονισμό καθαριότητας αλλά και το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων έγινε πριν από λίγο στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.
Ο κανονισμός καθαριότητας θα συζητηθεί τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ήδη έχει συζητηθεί στις είκοσι έξι Δημοτικές και τοπικές κοινότητες, στη διακομματική επιτροπή καθαριότητας, στην επιτροπή ποιότητας ζωής και στην εκτελεστική επιτροπή του Δήμου. «Στόχος του κανονισμού είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η εξασφάλιση της υγείας των δημοτών και των επισκεπτών, η μείωση των ογκωδών και των απορριμάτων στην πηγή, η εξοικονόμηση εργατοωρών. Το βασικό μέλημα μας είναι η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες. Αν δεν υπάρξει συνεργασία δεν θα μπορεί να έχει αποτέλεσμα ο κανονισμός» δήλωσε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την καθαριότητα κ. Μιχάλης Κοτζαμιχάλης.
Ο κανονισμός θα προβλέπει και πρόστιμα για τους παρανομούντες με τον κ. Κοτζαμιχάλη να υποστηρίζει πως «δεν είναι στις βλέψεις μας να βάλουμε πρόστιμα αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε. Θα υπάρχει κωδικός εσόδων που εκεί θα μπαίνουν τα χρήματα των προστίμων για την αγορά απορριματοφόρων, κάδων κ.α Για να ενημερωθεί ο Δημότης για τον κανονισμό θα μπει φυλλάδιο στο λογαριασμό του νερού, θα υπάρξει διαφημιστική καμπάνια και θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις.»
Στην Επιτροπή παρουσιάσθηκε και το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου για την Ανάπτυξη, το οποίο όπως ανάφερε ο αντιδήμαρχος κ. Νεκτάριος Αλεξανδράκης αποτελεί «μείζον εργαλείο προγραμματισμού, ελέγχου προς την πορεία της τοπικής ανάπτυξης προώθηση της τοπικής ανάπτυξης».
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Την εφαρμογή των νόμων που αφορούν την παλιά πόλη, το πρόβλημα με τα ετοιμόρροπα αλλά και τη σημασία της προστασίας της παραμονής των κατοίκων έβαλε ο Σύλλογος Κατοίκων της Παλιάς Πόλης στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Ο Εμπορικός Σύλλογος κατέθεσε μια σειρά από αιτήματα του που αφορούν το εμπόριο, ενώ ο πολιτιστικός σύλλογος Περβολιών ζήτησε την ανάδειξη των πηγών του Αναβάλλοντα, την προστασία της περιοχής των Μπουτσουναριών, την αξιοποίηση της περιουσίας των χειμαδιών που έχει ο Δήμος Χανίων στην περιοχή.
Το «Κύτταρο» Χαλέπας επανέλαβε τη θέση του για δημιουργία αθλητικού χώρου πίσω από το 10ο Δ.Σ. Χανίων στη Χαλέπα, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μαρίνας ζήτησε τη στήριξη για την εύρεση χώρου στέγασης του λαογραφικού μουσείου του.
Τέλος το ζήτημα δημιουργίας ποδηλατόδρομων επανέφερε ο Σύλλογος «Ποδηλάτρεις».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες