Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Νέος ανελκυστήρας σκάλας για άτομα με δυσκολίες μετακίνησης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Σε λειτουργία τέθηκε ο νέος ανελκυστήρας σκάλας για άτομα με δυσκολίες μετακίνησης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων «το νέο απόκτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, δεν είναι άλλο από την προσθήκη ενός ανελκυστήρα σκάλας, που εξασφαλίζει για πρώτη φορά την πρόσβαση σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, σε μητέρες με καρότσια, αλλά και στην εύκολη μεταφορά μεγάλων φορτίων.
«Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την λειτουργία της το 1954, δεν ήταν πραγματικά «ανοικτή» για όλους. Το νέο απόκτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων, θα εξασφαλίσει έπειτα από χρόνια, για πρώτη φορά, την ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες που θέλουν να την επισκεφθούν», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
«Διορθώνουμε μια παράλειψη χρόνων, για το μεγάλο φιλαναγνωστικό κοινό των Χανίων, με μία μικρή κίνηση, που όμως αποτελούσε προτεραιότητα ουσία», επισήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης.
Ο νέος ανελκυστήρας σκάλας, αξίας 18.758 ευρώ εξασφαλίστηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων και μπορεί να μεταφέρει βάρος μέχρι 250 κιλά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα