Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Νέοι απόφοιτοι στην αγορά εργασίας από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Στην αγορά εργασίας “ρίχνονται” οι απόφοιτοι των 5 Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι συμμετείχαν χθες στην πρώτη Ψηφιακή Τελετή Απονομής Διπλωμάτων που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη , ενώ η ζωντανή μετάδοση της Τελετής μέσω της επίσημης σελίδας  του Ιδρύματος στο facebook ξεπέρασε τις 1.000 θεάσεις, με περισσότερες από 100 ευχές και σχόλια αγάπης και συγκίνησης, από συγγενείς και φίλους προς τους νέους Μηχανικούς.
Η Έναρξη της Τελετής πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις συγκυρίες της τρέχουσας περιόδου και στον ρόλο των Πανεπιστημίων σε αυτήν. «Στα χέρια και στο μυαλό των επιστημόνων, ερευνητών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εναποθέτει ο κόσμος τις ελπίδες για να βγει η ανθρωπότητα από τη σύγχρονη αυτή κρίση», σχολίασε μεταξύ άλλων.
Επίσημος καλεσμένος στην Τελετή Απονομής ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας, Βουλευτής της ΝΔ Νομού Χανίων  και πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής της Σχολής ΗΜΜΥ Βασίλειος Διγαλάκης.  «Συνεχίστε το ταξίδι της Γνώσης, ανταποκριθείτε στις προκλήσεις, εξερευνήστε τις δυνατότητές σας και αναμετρηθείτε με αυτοπεποίθηση με τις δυσκολίες», προέτρεψε του αποφοίτους.
Στη συνέχεια της Τελετής, ο Επίκ. Καθ. Αλέξανδρος Βαζάκας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψηφιακών Κατασκευών και Ταχείας Πρωτοτυποποίησης της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και ο φοιτητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Θεόδωρος Στεφανούλης,
παρουσίασαν το έργο της ομάδας Thorax_TUC για την παραγωγή των προστατευτικών προσωπίδων σε Υπηρεσίες Υγείας.
Η ενότητα των καλεσμένων ομιλητών έκλεισε με τον χαιρετισμό του κ. Γεώργιου Μπέα, απόφοιτου Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος μίλησε για την πρόσφατη συνεργασία που είχε με το Ίδρυμα ως Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων,
αλλά και για νέες συνεργασίες που προκύπτουν μεταξύ των δύο φορέων και θα ανακοινωθούν στο  άμεσο μέλλον.
Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή συνολικά 131 Διπλωμάτων Μηχανικού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα