Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Νέο βοηθοί επίσκοποι συμπατριώτες μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Τιμή για τους εκλεγέντες συμπολίτες μας αρχιμανδρίτες ως βοηθών επισκόπων του οικουμενικού πατριάρχη αλλά και τιμή για τον τόπο μας.
Στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο η κοιτίδα της Ορθοδοξίας ανά την οικουμένη, υπάρχουν αμέτρητες ουσιαστικές μα και απλώς τιμητικές υπηρεσίες.
Πέρα από τις κεντρικές Πατριαρχικές δομές και υπηρεσίες υπάρχουν 23 επιτροπές έργου και η Αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως με πέντε περιφέρειες, 46 ιερούς ναούς και Πριγκιποννήσων με 14 ναούς. Επίσης, υπάρχουν έξι τιτουλάριοι, αρχιεπίσκοποι – μητροπολίτες, βαθμός τιμητικός, χωρίς πραγματική μητρόπολη.
Και τέλος, έχουν ανακηρυχθεί ως βοηθοί επίσκοποι του Οικουμενικού Θρόνου 25 αρχιμανδρίτες από τις εκκλησίες που υπάγονται στο Πατριαρχείο για ισάριθμες ιστορικές επισκοπές που σήμερα δεν υπάρχουν. Τίτλος τιμητικός, γι’ αυτό και οι επίσκοποι αυτοί παραμένουν στο λειτούργημα που κατέχουν και μέχρι την ανακήρυξή τους. Π.χ. η Δορυλαίων ή Δορυλάκειον, ήταν αρχαιότατη πόλις της Μικράς Ασίας, στη Φρυγία, και δίπλα στον παραπόταμο του Σαγγάριου Θύμβρον, όπου τον Ιούλιο του 1921, η 7η και 9η, μεραρχίες του Ελληνικού στρατού κατετρόπωσαν και έτρεψαν σε φυγή τις τουρκικές μεραρχίες και κατήγαγαν περιφανή νίκη. Η Ευμενία ήταν επίσης αρχαία μα και ιστορική πόλις, αν δεν κάνω λάθος στην περιοχή της Περγάμου.
Θερμά συγχαρητήρια στους συμπολίτες βοηθούς επισκόπους που θα χειροτονηθούν τις προσεχείς ημέρες από τον οικουμενικό πατριάρχη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα