Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Νέο βιβλίο από τον Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη

Ένα ακόμα βιβλίο, το 11ο, από τον δάσκαλο – λογοτέχνη και συνεργάτη της εφ. “Χανιώτικα νέα” Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη κυκλοφόρησε με το τέλος του Νοέμβρη του 2021. Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων εμπνευσμένων από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη και από τους αγώνες των Κρητικών για Λευτεριά, με τον γενικό τίτλο “Πότες θα κάμει ξεστεριά…”.
Είναι μια ιδιαίτερα επιμελημένη έκδοση του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, με την υποστήριξη των “ Χανιώτικων νέων” που εικονογράφησε ο Νίκος Μπλαζάκης. Για διηγήματα που σαν σύνολο, έχουν τις ρίζες τους σε ιστορίες, τις οποίες έλεγε στον συγγραφέα τα χειμωνιάτικα βράδια, η γιαγιά του, δίπλα στην παρασιά, όταν ήταν μικρός, κατά δήλωσή του στον πρόλογο, ο λόγος…
Το βιβλίο, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του οπλαρχηγού των Κρητικών Επαναστάσεων Θεοκλή Νικ. Κακάτση, και “βγαίνει” με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη έναρξη της Επανάστασης του 1821, διατίθεται από τα γραφεία της εφ. “Χανιώτικα νέα” (Καραϊσκάκη 80, Χανιά, τηλ. 2821071563 και https:\\shop.haniotika-nea.gr), όπως και από το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη (ΒΙΟΠΑ, Σούδα Χανίων, τηλ. 2821080090).

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα