Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Νέο σύστημα στάθμευσης στους δρόμους των Χανίων

Ένα νέο σύστημα στάθμευσης θα συζητηθεί στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Στο νέο σύστημα με βάση την εισήγηση θα δοθεί έμφαση στις έξυπνες εφαρμογές ενώ το τέλος στάθμευσης ορίζεται στα 0,80 λεπτά.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ξεκινήσει στις 3:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, θα είναι μεικτή (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) και τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι 20.
Σε αυτά περιλαμβάνεται νέα αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2022.

Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Με βάση την εισήγηση στο νέο σύστημα διαχείρισης στάθμευσης ο χρήστης θα αγοράζει χρόνο στάθμευσης κατά κύριο λόγο με ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή για πρόσβαση από έξυπνες φορητές συσκευές (smartphones, tablets, κτλ.) ή από ένα σημείο πώλησης χρόνου (περίπτερα, mini market, πρακτορεία ΟΠΑΠ κ.λ.π ) που θα φέρουν ειδική σχετική σήμανση.
Ο Δήμος Χανίων κατά την πρώτη περίοδο εγκατάστασης του νέου συστήματος ( έτος 2022) θα λειτουργήσει μια βασική έκδοση λειτουργίας αυτού του συστήματος για τους κάτωθι λόγους :
Α. Κατά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος και για την καλύτερη προσαρμογή των χρηστών το νέο σύστημα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό και φιλικό για το χρήστη (π.χ μία ζώνη ,λίγα απαιτούμενα στοιχεία εισαγωγής κ.λ.π)
Β. Θα αντλήσουμε πολύτιμα δεδομένα από την εμπειρία της πρακτικής εφαρμογής του στον τόπο μας ώστε να προχωρήσουμε στον πλήρη σχεδιασμό και επέκταση του συστήματος ενώ παράλληλα θα αναζητηθεί χρηματοδότηση αυτού π.χ ταμείο Ανάπτυξης “Με την υπ’ αριθμ. 724/2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ορίστηκε το τέλος και το πρόστιμο στάθμευσης σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης (Ρ-69) του Δήμου Χανίων για το έτος 2016 η οποία είναι σε ισχύ μέχρι και σήμερα . Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, το τέλος στάθμευσης ορίστηκε σε 0,80 € ανά ώρα . Τα τέλη σταθμεύσεως, σήμερα εισπράττονται με μετρητές χρόνου σταθμεύσεως (κερματοδέκτες) και µε ξυστές κάρτες τριών κατηγοριών αξίας 0,50 ευρώ, 1 ευρώ και 2 ευρώ

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΒΕΑ

Την ίδια στιγμή η δωρεά που θα έδινε η εταιρεία Dimand (Επενδυτική Χανίων) ύψους 400.000 ευρώ προς το Δήμο Χανίων για την αγορά του οικοπέδου της ΑΒΕΑ δεν προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες για διαδικαστικούς λόγους. Η εταιρεία με βάση την πρόταση της που είχε γίνει αποδεκτή από το Δ.Σ. θα έπρεπε μέχρι σήμερα να έχει δώσει το ποσό των 300.000 ευρώ (τελευταία δόση 100.000 ευρώ τον Οκτώβρη του 2022). Ωστόσο μέχρι σήμερα είχε δώσει μια δόση λόγω ζητημάτων που είχαν προκύψει με τη νομοθεσία.
Για το λόγο αυτό στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων θα γίνει αναπροσαρμογή του χρονοδιαγράμματος με τις τρεις επόμενες δόσεις να καταβάλλονται στις 1 Ιουλίου, 1 Σεπτεμβρίου και 1 Νοεμβρίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ

Αύριο συνεδριάζει και το Δημοτικό Συμβούλιο στην Κίσσαμο. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων Τοπικής Κοινότητας Δραπανιά με 10 θέματα ημερήσιας διάταξης.

Δημοπράτηση παραλιών

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων θα συζητηθεί αύριο και το ζήτημα της δημοπράτησης παραλιών, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα