Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Νέο σχέδιο δράσης για τις πυρκαγιές

Το νέο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρουσίασαν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο, προβλέπεται μεταξύ άλλων, άμεση απογείωση των εναέριων Μέσων και όχι σε δεύτερο χρόνο, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επίσης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δημιουργείται νέος κώδικας επικοινωνίας μεταξύ των επίγειων και εναέριων Μέσων, ενώ η καινοτομία που φέρνει είναι η άμεση εμπλοκή εθελοντών πυροσβεστών στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

Η απογείωση των εναέριων μέσων σε πρώτο χρόνο, μόλις ξεσπάει μία δασική πυρκαγιά αποτελεί μία από τις κομβικές αλλαγές στο επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας.

Το νέο σχέδιο δίνει έμφαση, έως την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, στην ενίσχυση της εκπαίδευσης πυροσβεστών και στελεχών του Σώματος, σε συνεργασία με φορείς που εμπλέκονται σε κατασβέσεις δασικών πυρκαγιών.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο πρόληψης και ετοιμότητας

Συνεργασία με Δασική Υπηρεσία για επιμόρφωση στις δασικές πυρκαγιές
Εκπαίδευση με Πολεμική Αεροπορία (συντονισμός & ασφάλεια, κώδικα επικοινωνίας)

Επτά νέα Canadair

Την αγορά επτά νέου τύπου πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair, που θα παραλειφθούν από το 2027 έως το 2030, προβλέπει νομοσχέδιο, που παίρνει το πράσινο φως από την ολομέλεια της Βουλής.

Μετά από 50 χρόνια, ο εναέριος στόλος του πυροσβεστικού σώματος ενισχύεται και ανανεώνεται, ενώ τα υπερσύγχρονα Canadair CL-515 αποτελούν την επόμενη γενιά πυροσβεστικών αεροπλάνων και αμφίβιων αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα