Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Νεο – ΠΑΣΟΚικά

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΠΟΤΕ εκλογές ενός “μικρού κόμματος” δεν απασχόλησαν την κοινή γνώμη όσο αυτές του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ: πρώτα με τους 6 υποψηφίους (πρώτος γύρος 5/12), όσο και με τους δυο προκριθέντες, Ανδρουλάκη και Παπανδρέου (δεύτερος γύρος 12/12).

ΚΙ ΑΥΤΟ, γιατί πρόκειται για μια ιστορική παράταξη που μεταπολιτευτικά (επί Ανδρέα και Σημίτη) άλλαξε πολλά από τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας.

ΕΤΣΙ, από τον πειρασμό έμμεσης παρέμβασης σ’ αυτές, δεν θα μπορούσε να λείψει η δημοσιογραφία! Αν προσέξετε τις εφημερίδες (Αθηνών και Περιφέρειας), άλλες προωθούν τον τάδε και άλλες τον δείνα υποψήφιο. Όχι βέβαια από… αγάπη ή συμπάθεια για το άλλοτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΟ δημοσιογραφικό παρασκήνιο δίνονται σφοδροί αγώνες για την προώθηση του “δικού τους” υποψήφιου. Δεν ενδιαφέρει τόσο η τύχη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, όσο το ότι άλλοι επιθμούν ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει -λόγω επικείμενης απλής αναλογικής- ένα ικανό στήριγμα μετεκλογικά, και άλλοι να το αποκτήσει η ΝΔ. Βέβαια από τη στιγμή που ο κ. Λοβέρδος (τρίτος νικητής στην κούρσα διαδοχής) δήλωσε (7/12) τη στήριξή του στον κ. Ανδρουλάκη, τα πράγματα γίνονται πολύ αμφίρροπα και για τους δημοσιογράφους.

ΕΙΧΑΜΕ συνηθίσει οι επιλαχόντες υποψήφιοι (σε κάθε εκλογική αναμέτρηση) να αφήνουν τους ψηφοφόρους τους να αποφασίζουν -σε δεύτερους γύρους- “κατά συνείδηση”. Εδώ, έχουμε μια “ωμή” παρέμβαση που έμμεσα αρνείται την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου (διότι “έχει δοκιμασθεί”), ενώ υποστηρίζει εμφανώς τον αντίπαλό του! Φυσικά το τι διαμείβεται σε τέτοιες περιπτώσεις ανάμεσα σε υποψηφίους και “υποστηρικτές”, θα αργήσουμε να το μάθουμε.

ΕΤΣΙ, βαδίζουμε στις εκλογές ενός κόμματος με παλιές μεθόδους, από τις οποίες λέγαμε να απαλλαχθούμε αφήνοντας τη δημοκρατία και τους ψηφοφόρους της να λειτουργήσουν ελεύθερα!

ΟΥΤΩΣ ή άλλως, οι εκλογές είναι ενδιαφέρουσες και μόνο για το λόγο ότι η δυναμική που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, είναι προς όφελος της δημοκρατίας μας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

 1. Σε αυτό τον χώρο- δυστυχώς όπως κατάληξε- όππιος και να εκλεγεί επικεφαλής τύχη δεν έχει ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα αυτό.
  Διότι όπως στρώσανε με τις απαιτήσεις για καρέκλες , έτσι θα κοιμηθούνε.
  Στις κάθε φορά ηγετικές αρχιαιρεσίες απ το 1996- ακόμη ασθενής ο ιδρυτής- ξεκινήσανε με ίντριγκες. Και ατλό συνέβει 2 φορές το 1996, μία το 2003 το δαχτυλίδι που είναι ελεγχόμενοι πρώτα αυτός που το έδωσε και μετά αυτός που το πήρε- το 2007, και συνέχεια. ώς που για το 5% πρίν 2-3 χρόνια ήταν 12-13 υποψήφιοι. Και τώρα τα ίδια.
  Τι να πεί κανείς, όταν και ο αυταρχικός ΚΩΝ/ΝΟς κΑΡΑΜΑΝΛΉς ΤΟ 1959-60 ΈΛΕΓΕ ΣΤΗΝ Ε.Κ ” ΝΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΌΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΊ ΠΡΟΚΟΠΉ Ο ΤΌΠΟς ΝΕ ΣΟΒΑΡΆ ΚΌΜΜΑΤΑ”.
  Τι είναι για το πασόκ, τα κόμματα αρχών.?? Μπιχλιμπίδια ΚΙΔΗΣΟ- ΡΙΚΚΣΥ- Ππαραιτήσεις πρωθυπουργών 44%, διεκδίκηση νυχτα ηγεσιών ( παραιτηθείτε κύρις πρόεδρε απ τον τύπο), δαχτυλίδια μονόπετρα κληρονομικά χωρίς ιδεολογική κοινωνική επεξεργασία στην βάση, παρέμβαση επιχειρηματιών ?? Και η βασική αρχή της κοινωνικής ιδεολογίας και έδραση στην κοινωνική βάση των πολιτών που πάει??
  Στο ερώτημα που έγνε σε ηγετικό πρόσωπο του χώρου: — Σκέφτεσται ότι η κεντροαριστερή άποψη στην Ελλάδα είναι αναγκαία για να βοηθάει και την κεντροδεξιά, ή τούμπαλιν , καμμία δεν υπήρξε απάντηση.
  Τους πολίτες που ήταν χρόνια στην κεντροαριστερά τι τους περάσανε ???
  Κρεμάσανε ιδεολογικά έναν κόσμο ολόκληρο, αντί μετά το αρχηγικό κόμμα της εποχής να βάλουν μυαλό για το κόμμα αρχών.
  Τι περιμένετε ?? να τσακώνονται, και να δίνουν εντολές στους πολίτες ψηφοφόρους για τον κάθε γύρο εκλογών καρεκλών ??

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα