Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Νέο κτήριο για τον Α΄ Βρεφονηπιακό σταθμό Χανίων (φωτ.)

Ένα νέο, σύγχρονο κτήριο, αυτό του Α’ Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Νεροκούρου Χανίων εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσία πολλών γονιών και παιδιών.
Στο νέο κτήριο, από τον περασμένο Σεπτέμβρη, φιλοξενούνται 50 νήπια και 12 βρέφη.
Αρχικά, ο πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. κ. Στέλιος Βαλυράκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ιστορικό της κατασκευής του βρεφονηπιακού, με την έναρξη της προσπάθειας να τοποθετείται 20 χρόνια πίσω, επί δημαρχίας του Δήμου “Ελ. Βενιζέλου” του Γιώργου Πολιουδάκη.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε τη χαρά του που βρίσκεται στα εγκαίνια «μιας σημαντικής δομής», συμπληρώνοντας πως «είναι και μια συνολική προτεραιότητα από όλους να επεκτείνουμε τη λειτουργία (σ.σ. τέτοιων δομών) γιατί απαντούν και στις ανάγκες των παιδιών αλλά επίσης οι βρεφονηπιακοί είναι σημαντικοί για τις οικογένειες. Όλες οι νέες οικογένειες σήμερα ζουν σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου οι ανάγκες και οι καθημερινές προτεραιότητες επιβάλλουν να μπορέσουν να βοηθηθούν τα νέα ζευγάρια».

Στον χαιρετισμό του ο πρώην δήμαρχος κ. Τάσος Βάμβουκας ανέφερε την ικανοποίησή του που το συγκεκριμένο έργο παραδόθηκε σε παιδιά, γονείς και προσωπικό. Σημείωσε επίσης πως «καταφέραμε να βρούμε τα χρήματα, να αναθεωρήσουμε τις μελέτες και στη συνέχεια όταν παραδώσαμε τη δημοτική αρχή είχε ανεγερθεί το κτήριο και έλειπαν τα έπιπλα και ο εξοπλισμός».

Τέλος, η προϊσταμένη του βρεφονηπιακού σταθμού κ. Ιωάννα Λιατάκη ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους. Στην εκδήλωση ξεχωριστή αναφορά έγινε στην μηχανικό του Δήμου, κ. Αγγελίνα Συρακούλη, για τη συμβολή της. Το “παρών” έδωσαν οι αντιδήμαρχοι κ. Μ. Καλογριδάκης, Γ. Νικηφοράκης, Στ. Μιχαηλάκης, Τ. Αλόγλου, ο δημ. Σύμβουλος κ. Γ. Σπυριδάκης, ο πρόεδρος της τοπ. Κοινότητας Νεροκούρου κ. Κ. Καλορμάκης κ.ά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα