Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Νέο έτος 2021

Χαιρετίζουμε καθώς υποδεχόμαστε το νέο έτος 2021 και ευχόμαστε οι πιο μεγάλες και ιερές προσδοκίες μας να εκπληρωθούν στη διάρκειά του, αφήνοντας πίσω του όλες τις άλλες οδυνηρές αναμνήσεις γεγονότων που απροσδόκητα μας πρόεκυψαν και τα οποία πόνεσαν το πρόσωπο και τη ψυχή μας και γενικότερα έπνιξαν την οικογενειακή και κοινωνική ζωή μας όχι μόνο στη Πατρίδα μας αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Με ιερά, θεϊκά άσματα τραγουδούμε και προσδοκούμε το νέο έτος  της χρηστότητας του Κυρίου, Του καιρού «και χρόνους εν τη ιδία εξουσία θέμενος».

Πρώτη μας μεγάλη ευχή το νέο έτος να λειτουργήσει κάτω από τη θεική εξουσία που είναι εξουσία ελευθερίας και ζωής, διάκρισης και σεβασμού του προσώπου ως εικόνας του Θεού που μέσα στο χρόνο ολοκληρώνεται και φθάνει το καθ’ ομοίωσιν, που αυτό σημαίνει εξαγνισμός και λύτρωση της εικόνας στην πορεία της προς το πρωτότυπο, δηλαδή προς τη θέωση.

Το έτος της χρηστότητος του Κυρίου δεν αφήνει περιθώρια παραλειτουργίας και παρενόχλησης του πονηρού.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πορεία του αγώνα για τον αγιασμό και τη θέωση είναι ο ενοχλητικός δάκτυλος του έσχατου εχθρού του ανθρώπου, του πονηρού, ο οποίος όμως όσο ο χρόνος βρίσκεται στην εξουσία του Θεού δεν έχει πέραση η πονηρία του και όσο και αν παρενοχλεί μόνο τον καιρό του χάνει.

Μάλιστα λένε οι Άγιοι Πατέρες ότι όσο η ενοχλητική του προσπάθεια δεν φέρνει αποτέλεσμα εκείνος απογοητεύεται και εξουθενώνεται. Το πρώτο λοιπόν που θέλουμε το νέο έτος να διαφυλαχτεί ως αυτό που είναι, έτος της χρηστότητας του Κυρίου για να μην έχουμε παρενοχλητικούς, δαιμονικούς κραδασμούς που προκαλούν αισθήματα φόβου και ανασφάλειας με αθεραπευτες ψυχολογικές και άλλες προεκτάσεις.

Το άλλο που θέλουμε από αυτόν τον καινούργιο χρόνο του 2021, θέλουμε να λειτουργεί πάνω μας χωρίς χρονική εξάρτηση, δηλαδή θέλουμε να λειτουργεί αχρόνως.

Όπως ο ίδιος ο Κύριος των δυνάμεων των χρόνων και των καιρών λειτουργεί αχρόνως «παιδίον νέον εγεννήθη ημίν Σωτήρ» έτσι να λειτουργούμε και να ζούμε και εμείς παραμένοντας νεανικοί και ισχυροί μακριά από τα απαίσια, χρονικά σημάδια της χρονικής εξάρτησής μας που μερικές φορές μας καταντούν αγνώριστους μεταξύ μας και γίνεται δύσκολο να πιστέψουμε ότι με αυτό το γηρασμένο και χρονικά κακοποιημένο πρόσωπο μας θα αξιωθούμε το καθ’ ομοίωσιν.

Φυσικά αυτό ανήκει στην πατρική στοργή και αγάπη του Δημιουργού μπροστά στον οποίον δεν είναι τίποτα αδύνατο αλλά ανθρώπινα δυσκολευόμαστε να προσεγγίσουμε και να κατανοήσουμε.

Θέλουμε και ελπίζουμε το νέο έτος ως έτος της χρηστότητος και της νεότητος του Χριστού και της ανθρωπότητας καθόσον Χριστός και ανθρωπότητα κοινωνούν και ταυτίζονται στη θεανθρωπότητα του Κυρίου και του άρχοντος των χρόνων και των καιρών.

Το τελευταίο που αποζητούμε να μη μοιάζει το νέος έτος με τα προηγούμενα και προπάντων με το προηγούμενο έτος του κορωνοιού και της καραντίνας, των εχθρικών απειλών των εξ’ ανατολών γειτόνων μας, της σεισμικής καταστροφής σπιτιών συμπατριωτών μας στα νησιά του Αιγαίου  και τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες σε διάφορα άλλα μέρη της Πατρίδας μας.

«Υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου.

Υπέρ ευκρασίας αέρων και καιρών ειρηνικών

Υπέρ των εν ασθενίαις κατακειμένων

Υπέρ των μισούντων ημάς

Υπέρ των αρχόντων ημών ινα εν τη γαλήνη αυτών ήρεμον και ησύχιον βίον διάγομεν».

Εόρτιος και ευλογημένος ο νέος ενίαυτός της χρηστότητος του Κυρίου υπέρ παντός του λαού του σύμπαντος κόσμου και για τον τόπο και την Πατρίδα μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες