Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Νέμεσις: Ενός λεπτού σιγή για τα χιλιάδες θύματα των πυρκαγιών

Κάλεσμα σε κάθε πολίτη απευθύνει η Ομοσπονδία “Νέμεσις” ώστε απόψε Σάββατο στις 21:00, όπου κι αν βρίσκεται, να τηρήσει ενός λεπτού σιγή, αποτίοντας φόρο τιμής στα χιλιάδες καμένα ζώα της άγριας και της ήμερης ζωής.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η επικεφαλής Νατάσα Μπομπολάκη «αυτά τα ζώα είχαν ζωή σαν και τη δική μας, πέθαναν τραγικά βασανιστικά, αλλά το κράτος και τα ΜΜΕ εξοργιστικά μονότονα μας ενημερώνουν χρόνια τώρα, σε κάθε μεγάλη καταστροφή, όπου δεν έχει χάσει τη ζωή του κάνεις άνθρωπος, λέγοντας «ευτυχώς δεν είχαμε θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές”.
Καλούμε επίσημα ως Ομοσπονδία πρώτον να σταματήσει επιτέλους το αφήγημα κράτους και δημοσιογράφων ότι δεν υπάρχουν θύματα, όταν χιλιάδες ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους και δεύτερον το Σάββατο στις 21:00 να τους αφιερώσουμε ένα λεπτό από τη ζωή μας εκφράζοντας έτσι την οδύνη μας για τις εκατόμβες και πάλι θυμάτων.
Τέλος, επειδή είμαστε στη μέση του καλοκαιριού και δεν γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει ο χρόνος, απευθύνουμε έκκληση ψυχής στους πολίτες αυτής της χώρας καλώντας τους σε τέτοιες καταστροφές:
1. Να λύνουν τα ζώα για να μπορέσουν να σωθούν.
2.Να ανοίγουν τις πόρτες σε χώρους όπου υπάρχουν πολλά ζώα σε κλουβιά, σε πτη- νοτροφεία, σε μαντριά, σε “φάρμες”, σε στάβλους, σε ιππικούς ομίλους κλπ.
3.Να τα κατεβάζουν από τις ταράτσες, που ειρήσθω εν παρόδω ο νόμος δυστυχώς επιτρέπει να ζουν ζώα εκεί, και από τα μπαλκόνια.
Είναι τραγικό να τα αφήνουμε να καούν η να πνιγούν ενώ πολλά από αυτά μπορούν να σωθούν.
Είναι έγκλημα η στάση αυτή.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις ασπάζεται τη Διακήρυξη της Τουλόν το 2019, που ρητά αναφέρει ότι “Τα ζώα πρέπει να θεωρούνται ως μη ανθρώπινα ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ”
Ως φυσικό πρόσωπο επομένως, όταν χάνει τη ζωή του, δε νοείται να λέμε “ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα”.
Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις, για τι Περιβάλλον, τα Ζώα, κατά του κυνηγιού .
Η Επικεφαλής της Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη
Νομικός».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα