Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Νέοι όροι για τις… …τουριστικές κατοικίες

Σε τάξη επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Τουρισμού την παράνομη, σε μεγάλο βαθμό, ενοικίαση τουριστικών κατοικιών.
H υπουργός Oλγα Κεφαλογιάννη υπέγραψε απόφαση αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των τουριστικών επαύλεων (βιλών) και κατοικιών.
Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ. τις επόμενες ημέρες.
Τα διαφυγόντα κέρδη, από τις παράνομες ενοικιάσεις βιλών και κατοικιών σε τουριστικούς προορισμούς υπολογίζoνται σύμφωνα με έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στα 500 εκατ. με 1 δισ. ευρώ ετησίως.
Μάλιστα, από το 2010 έως σήμερα το Σ.Δ.Ο.Ε., έχει διενεργήσει 181 ελέγχους, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 160 παραβάτες.
Για να είναι ξεκάθαρο το τοπίο στην τουριστική κατοικία, στην απόφαση περιγράφονται τα δικαιολογητικά για την απλοποιημένη διαδικασία έκδοσης σήματος λειτουργίας, στο οποίο, όπως ορίζεται από τον ν. 4179/2013 γίνεται αυτόματα εντός 10ημέρου με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και μηχανικού, χωρίς να απαιτείται αυτοψία.
Οσον αφορά τις προδιαγραφές αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων, μεταξύ άλλων απαιτείται:
1.  Οι τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις (βίλες) να έχουν ελάχιστη επιφάνεια 100 τ.μ.
2. Οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες να έχουν συνολική ελάχιστη επιφάνεια 40 τ.μ. (Μονόχωρες) και 60 τ.μ. (δύο κυρίων χώρων και άνω).
3. Το οικόπεδο/γήπεδο να είναι προσπελάσιμο και να απέχει συγκεκριμένη απόσταση από χώρους υγειονομικής Ταφής υπολειμμάτων και λατομεία.
4. Η προσπέλαση στα τουριστικά αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα να γίνεται από δρόμο ή δια δουλείας διόδου.
5. Τα όποια έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου να είναι ολοκληρωμένα.
6.Ο χώροι των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε έπιπλα και ιματισμό, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού κουζίνας και λουτρού.

AEGEAN – OLYMPIC “φουλάρουν
τις μηχανές για το 2014
Να δώσουμε κάποια μικρά στατιστικά και τους στόχους της Ενιαίας πλέον εταιρείας;
10 εκατομμύρια επιβάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό φιλοδοξεί να μεταφέρει η ενιαία εταιρεία το 2014.
1 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα την επόμενη χρονιά.
15 επιπλέον νέοι προορισμοί στο εξωτερικό από την Αθήνα το 2014.
15 – 20 νέα αεροπλάνα θα προστεθούν στο στόλο της την επόμενη διετία.

Τα λιμάνια, προσελκύουν τους ιδιώτες!
Μέσα στο προσεχές εξάμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και των τεσσάρων μαρινών, του Αλίμου, του Πόρου, της Υδρας και της Επιδαύρου.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ επισπεύδει τις διαδικασίες για τα τρία “φιλέτα” που κατέχει πλέον δεδομένου ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και είναι αποφασισμένοι να καταβάλλουν το τίμημα σε μετρητά και άμεσα.

Οι χάρτες του Ηρακλείου
Στο περιθώριο της συνέντευξης που έδωσε ο κ. Κουμουτσάκος έγινε γνωστό τελικά και το πώς επελέγησαν τα πέντε ελληνικά λιμάνια. Τα τέσσερα από αυτά ήταν εξαρχής στο ευρωπαϊκό σχέδιο, ωστόσο για το λιμάνι του Ηρακλείου χρειάστηκε να εμφανιστούν οι χάρτες της περιοχής, ώστε να κατανοήσουν οι Ευρωπαίοι τη σημασία που έχει για τις μεταφορές η ένταξη του λιμανιού της Κρήτης.

Α. Τσιμπ.

Ψηφιακό μουσείο του Ποντιακού ελληνισμού δημιουργεί σιγά σιγά, η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών”, με προϋπολογισμό 485.463 και η διενέργεια του διαγωνισμού στις 17 Δεκεμβρίου 2013.

Λιμενικό έργο για τις 3 Δεκεμβρίου 2013, αφορά “Αποκατάσταση ζημιών στους λιμένες των νήσων Κουφονησίων και Αμοργού από τη Δ/νση Λιμενικών Εργων Αεροδρομίων, με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.

Κυβερνητικές ισορροπίες και τεχνοκράτες
Υπέρ των κυβερνητικών ισορροπιών, σε ερώτηση “περί τεχνοκρατών στην κυβέρνηση”, τάχθηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος. «Πρέπει να αναζητήσουμε μια ισορροπία», τόνισε, προσθέτοντας: «“Πιστεύω στην παρουσία τεχνοκρατών στην πολιτική, δεν πιστεύω σε κόμματα τεχνοκρατών. Η συμμετοχή τεχνοκρατών σε κάποιους τομείς είναι ζωτικής σημασίας, όχι όμως η υποκατάσταση της πολιτικής από τεχνοκράτες», κατέληξε ο ευρωβουλευτής. Ερχονται εκλογές, μην το ξεχνάμε. Φ.Ζ.

Πηγή: “Ναυτεμπορική, 30ης Νοεμβρίου 2013

Κτηματολόγιο!..
«Αντε να δούμε πώς θα προχωρήσει το… ελληνικό κτηματολόγιο με τις 20 κοινοπραξίες, οι οποίες διεκδικούν 61 προσφορές και 573 εκ. ευρώ”.
Εσείς, τι λέτε;

Turkish Airlines
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο αίτημα για την έγκριση δεύτερου ημερήσιου δρομολογίου μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Αθήνας. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι έχουν την ενθάρρυνση των τοπικών-τουριστικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι  τους πιέζουν να πυκνώσουν τη σύνθεση και περιμένουν τη συνεννόηση των δύο Υ.Π.Α. Ελλάδος και Τουρκίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες