Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Νέες… περιπέτειες για τον βιολογικό

Στα Δικαστήρια η εξέλιξη του έργου

Στις 11 Σεπτεμβρίου στο Ειρηνοδικείο Χανίων αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν και πως θα συνεχιστούν οι εργασίες για την κατασκευή του βιολογικού της Παλαιόχωρας μετά την προσωρινή διαταγή για παύση εργασιών στον δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο, την οποία εξέδωσε ο ειρηνοδίκης Χανίων στις 20 Ιουλίου. Η προσωρινή διαταγή βγήκε έπειτα από προσφυγή πολιτών κατά του Δήμου Καντάνου – Σελίνου που εκτελεί το έργο.
Πάντως, στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου επικρατεί αισιοδοξία ότι ο Δήμος θα δικαιωθεί κατά τη συζήτηση της αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων στο Δικαστήριο.
«Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι ο Δήμος θα δικαιωθεί», δήλωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Μιχάλης Μπικάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Μπικάκη το έργο έχει εκτελεστεί σε ποσοστό 70% και εκτιμάται ότι έως το καλοκαίρι του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί.
Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο του βιολογικού της Παλαιόχωρας ταλανίζει την τοπική κοινωνία για πάνω από 20 χρόνια και μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές και δικαστικές διενέξεις που αφορούσαν τη χωροθέτησή του, το 2018 εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης, και το 2019 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής των δικτύων.
Το έργο υλοποιείται από τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου και περιλαμβάνει την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του οικισμού της Παλαιόχωρας και της περιοχής της Κουντούρας δυναμικότητας 7.500 ισοδύναμων κατοίκων, την κατασκευή των αποχετευτικών αγωγών μεταφοράς των λυμάτων, 3 αντλιοστασίων, μίας σηπτικής δεξαμενής και του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων κ.ά.

1 Comment

  1. το θέμα του δρόμου πρόσβασης ως ιδιωτικής η κοινόχρηστης αγροτικής οδου θα κριθεί από το Ειρηνοδικείο Ό δημος επεχείρησε να προσδώσει την ιδιότητα του κοινόχρηστου στον δρόμο με αποφαση του Γενικού Γραμματέα αποκεντρωμένης Διοίκησης δυο ετη μετα την εγκριση της ΜΠΕ του εργου προκειμενου να εξασφαλισει την αρτιοτητα του γηπεδου του ΒΚΛ γεγονος που αποδεικνυει την ανεξαρτησια της μελετης του δημου να καταδειξει την οδο ως προυφισταμενης του 1923 η οποία εκκρεμεί στο ΣτΕ για εκδίκαση Γεγονος είναι ότι το γήπεδο έχει πρόβλημα αρτιότητας εκτός απο τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου και την επιλέγεισα τεχνολογία της μονάδας του ΒΚΛ που εκκρεμούν στο ΣτΕ με δικασιμον την 20/11/2020

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες