Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Νέες παρατάσεις έργων στο ΔΣ Χανίων

Έξι παρατάσεις για την ολοκλήρωση έργων και μελετών θα κληθεί να εγκρίνει στη σημερινή τακτική του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στις 5.30 το απόγευμα! Νωρίτερα, στις 3.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του ισολογισμού του 2020.

Το Δ.Σ. επίσης θα συζητήσει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2023, τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο Δ΄ τρίμηνο του 2022 και την αναμόρφωση των προϋπολογισμών της Δημοτικής Πινακοθήκης και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ -ΚΑΜ.

Σε ό,τι αφορά τις παρατάσεις το Δ.Σ. θα κληθεί να εγκρίνει:
• Την παράταση της μελέτης για την αποκατάσταση του διατηρητέου νεοκλασσικού κτηρίου του Δήμου Χανίων στην οδό Τζανακάκη που προβλέπεται να στεγάσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η παράταση ζητείται γιατί σύμφωνα με την εισήγηση «απαιτήθηκαν ουσιώδεις τροποποιήσεις της προμελέτης του έργου λόγω αλλαγών στο κτιριολογικό πρόγραμμα , υπήρξε καθυστέρηση στη διενέργεια των γεωτρήσεων και στην ολοκλήρωση της γεωτεχνικής μελέτης λόγω των επιπρόσθετων απαιτήσεων για δοκιμαστικές τομές που ζητήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, έχει ζητηθεί η υποβολή της προμελέτης στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής το οποίο έγινε στις 22/02/2023 δεδομένου ότι το τοπογραφικό διάγραμμα χορηγήθηκε την 3η Φεβρουαρίου 2023. Τέλος, απαιτείται η παράλληλη υποβολή της μελέτης στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης δεδομένου ότι το κτήριο χρονολογείται άνω των 100 ετών.
• Την παράταση προθεσμίας του έργου “Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην οδό Σήφακα” στην παλιά πόλη Χανίων.
• Την παράταση προθεσμία περαίωση του έργου “Επισκευές – συντηρήσεις αθλητικών χωρών 2019”.
• Την παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου “Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων οικισμού Πύργου Περβολίων” μετά από αίτημα του αναδόχου.
• Την 3η παράταση συμβατικού χρόνου εκτέλεσης σύμβασης παροχής υπηρεσιών της πράξης “Δράσεις σήμανσης και ανάδειξης θεματικών διαδρομών περιοχής ΒΑΑ Δήμου Χανίων”.
• Την παράταση της συνολικής προθεσμίας για το έργο “Μελέτη επάρκειας, εκσυγχρονισμού και διασύνδεσης των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΧ και των περιαστικών δήμων σε ενιαίο σύστημα ύδρευσης του νέου δήμου Χανίων”.

Στα άλλα θέματα που θα απασχολήσουν το Δ.Σ.:
• Η έγκριση του καταστατικού ενεργειακής κοινότητας Χανίων με τη συμμετοχή επίσης της Περιφέρειας, της ΔΕΔΙΣΑ και της δημοτικής επιχείρισης “Κύδων”. Η ενεργειακή κοινότητα θα αναλάβει να υλοποιήσει ένα έργο παραγωγής ηλεκτρ. Ρεύματος μέσα από φωτοβολταϊκό σύστημα.
• Η πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου, 8μηνης εργασίας και συγκεκριμένα
20 συνοδών απορριμματοφόρων, 12 οδηγών απορριμματοφόρων, 1 χειριστή JCB, 1 χειριστή γερανοφόρου οχήματος, 2 τεχνικούς πλύντες- λιπαντές, 3 ηλεκτροτεχνίτες, 2 μηχανοτεχνικούς, 1 υδραυλικό, 2 μηχανολόγους μηχανικούς. Συνολικά 44 ατόμων.
• Η πρόσληψη 6 γυμναστών ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση των προγραμμάτων άθλησης του Δήμου Χανιών τη σεζόν Οκτώβριος 2023- Μάιος 2024.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα