Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα

Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και στη διαθεσιμότητα συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί που χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και ειρηνική πορεία στο κέντρο της πόλης.
Οπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Αντώνης Δημητριάδης «σύμφωνα με απόφαση της ΟΛΜΕ συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας. Τα ποσοστά των απεργιών των εκπαιδευτικών τις τελευταίες ημέρες ήταν μεγαλύτερα από κάθε απλή 48ωρη απεργία που κάναμε παλαιότερα, ενώ στα Χανιά ξεπέρασαν το 70% την Παρασκευή. Είχαμε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής από τις ΕΛΜΕ της υπόλοιπης χώρας».
«Κατανοούμε ότι υπάρχει αντικειμενική δυσκολία από κάποιους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν τον αγώνα και γι’ αυτό έχουμε συστήσει απεργιακό ταμείο, καλώντας τον κόσμο να μας βοηθήσει. Ηδη έχουμε μηνύματα στήριξης από γονείς και μαθητές, διότι τα αιτήματά μας δεν είναι συντεχνιακά. Αυτά που λέγαμε για αύξηση των δύο ωρών και για τις διαθεσιμότητες φάνηκαν ξεκάθαρα τώρα. Δεν μπορούν να καλυφθούν τα κενά με τον αριθμό των 2.000 αναπληρωτών που υποσχέθηκαν τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι θέματα τα οποία πλέον έχουν καταλάβει και οι γονείς γι’ αυτό και είναι μαζί μας».
Νέα Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, προκειμένου να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Η ΕΛΜΕ
Στο μεταξύ, η ΕΛΜΕ, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, τονίζει:
«Μετά την απόφαση της Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ για 48ωρη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24/9, την 48ωρη απεργία 24 και 25/9 σε όλο το δημόσιο της ΑΔΕΔΥ, το πρόγραμμα δράσης διαμορφώνεται ως εξής:
Συνεχίζουμε αποφασιστικά κάθε πρωί να είμαστε όλοι οι απεργοί έξω από τα σχολεία μας. Συζητάμε με τους μαθητές μας, ενημερώνουμε τους γονείς, εξηγούμε το δίκαιο του αγώνα μας.
Τρίτη 24/9 παν-δημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί στην πλ. Αγοράς.
Τρίτη 24/9, στις 7.30 μ.μ., Γ.Σ. της ΕΛΜΕ στο 1ο Γυμνάσιο (Πλ. Αγοράς). Βρισκόμαστε στην κρισιμότερη στιγμή του αγώνα μας, γι’ αυτό η μαζική συμμετοχή όλων μας και η κατάθεση των προβληματισμών μας στη διαδικασία της Γ.Σ. είναι επιβεβλημένη για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεών μας».
Επίσης καλεί αύριο, στις 6.30 μ.μ., στο Πανεργατικό Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στην πλ. Αγοράς και στις 9 το βράδυ στην πλ. Αγοράς σε μεγάλη συναυλία συμπαράταξης στον αγώνα των εκπαιδευτικών με την “ΟΚΤΑΒΑ”. «Ενισχύουμε το απεργιακό ταμείο της ΕΛΜΕ και την προοπτική συνολικής ανατροπής της πολιτικής των μνημονίων που ανοίγει ο αγώνας των εκπαιδευτικών», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα