Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Νέα βάρη στις πλάτες των Δήμων από τον ΦΠΑ στη ΔΕΔΙΣΑ

Αυξημένος είναι ο Φ.Π.Α. εξόδων που καλείται να πληρώσει ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου για τη διαχείριση των απορριμμάτων του αλλά αυτό έχει να κάνει με το ότι φέτος, ήταν μια απολογιστική χρονιά. Αντίθετα, πέρυσι ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου είχε καταβάλει μικρό ποσό.
Αυτό σημείωσε στα “Χ.Ν.” ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ κ. Γ. Κουτράκης αναφορικά με τις αναφορές για χρέωση 200.000 ευρώ στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου από τη ΔΕΔΙΣΑ, οι οποίες έγιναν από το γραφείο Τύπου του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης βρέθηκε την Πέμπτη, συνοδευόμενος από την τ. βουλευτή Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, στον Δήμο Κανδάνου – Σελίνου και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο στην Παλαιόχωρα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Περάκη, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μιχάλη Μπικάκη, Γιώργο Βακάκη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κας Σταματίας Βλησίδη.
Στη συνάντηση, τέθηκε το θέμα της ανάγκης μεγαλύτερης χρηματοδότησης του Δήμου σε ετήσια βάση δεδομένου ότι έχουν μειωθεί τα έσοδα από τη μίσθωση κοινόχρηστων χώρων από τις επιχειρήσεις, αλλά και από την αδυναμία των δημοτών να καταβάλουν δημοτικά τέλη ύδρευσης κλπ. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Πολάκη, «ο Δήμος καλείται να καταβάλλει στην ΔΕΔΥΣΑ αναδρομική οφειλή ΦΠΑ από το 2015 για την διαχείριση των απορριμμάτων, ύψους 200.000 €».
«Στις προγραμματικές συμβάσεις δεν υπάρχει ΦΠΑ, όμως το ΦΠΑ εξόδων πρέπει να καταβάλλεται και είναι ενσωματωμένο στην τιμή που πληρώνει ο κάθε Δήμος. Φέτος το ποσό έφτασε στις 150.000 περίπου ευρώ, ενώ πέρυσι από ότι θυμάμαι δεν ήταν πάνω από 20.000-30.000 ευρώ. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους Δήμους. Δεν είναι κάποια ιδιαίτερη χρέωση», εξήγησε ο κ. Κουτράκης στα “Χ.ν.”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα