Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Νέα τοποθεσία για το χανιώτικο καρναβάλι

Αλλάζει τοποθεσία, αν και παραμένει στη Σούδα, η Τελετή Έναρξης για το Χανιώτικο Καρναβάλι 2023, για την υποδοχή της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής στην πόλη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αποφασίστηκε η Τελετή Έναρξης να πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Σούδας, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, στις 18:00, με την υποδοχή του Βασιλιά Καρνάβαλου και την παρουσίαση των ομάδων που θα συμμετέχουν στη μεγάλη παρέλαση. Στις 20:00 θα ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη.
Το Χανιώτικο Καρναβάλι που για ακόμα μια χρονιά, διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, φέτος έχει ως θέμα του την κρητική μυθολογία και η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στις 15:00, στους κεντρικούς δρόμους της Σούδας.
Πιο συγκεκριμένα, εμπνευσμένο από την ιστορία της περιοχής της Σούδας και της Απτέρας, φέρει τον τίτλο: «Σειρήνες και Μούσες», χωρίς ωστόσο το θέμα να είναι δεσμευτικό για τους συμμετέχοντες. Πηγή έμπνευσης είναι η μυθολογία της περιοχής της Απτέρας, στην οποία σύμφωνα με τον μύθο, οι Μούσες έχασαν τα φτερά τους και μένοντας άπτερες, έδωσαν το όνομά του στην αγαπημένη περιοχή, στην ενότητα της Σούδας.
Περισσότερα νέα και πληροφορίες υπάρχουν στην ομάδα “Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα New” στο Facebook, όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν λεπτομέρειες, όλες τις ομάδες καθώς και όλους τους τρόπους συμμετοχής.
Για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση, αλλά και δηλώσεις συμμετοχών και ομάδων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:
6934839490 (Μάριος Γελασάκης) και 6946644529 (Ηλίας Φραγκιαδάκης). Η συμμετοχή των μικρών Χανιωτών θα γίνεται και μέσω των σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Νομού Χανίων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα