Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Νέα συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης με την Κίνα

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, έλαβε χώρα η ψηφιακή τελετή υπογραφής της (εγκεκριμένης από τη Σύγκλητο) Προγραμματικής Σύμβασης του Πανεπιστημίου Κρήτης με την INTERNATIONAL CULTURAL COMMUNICATION CENTER MALAYSIA (ICCCM), για την παροχή επιμορφωτικών προγραμμάτων από το ΚΕΔΙΒΙΜ (Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης) του Πανεπιστημίου Κρήτης (Π.Κ.) στην Κίνα. Η ICCCM εκπροσωπεί 300 ΑΕΙ και Ιδρύματα μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης της Κίνας και συνεργάζεται ήδη με σημαντικά Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται για την τελετή «άρχισε με την εναρκτήρια ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Γεώργιου Μ. Κοντάκη, ο οποίος παρουσίασε ευσύνοπτα τα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, την προσήλωση του Ιδρύματος στις διεθνείς συνεργασίες και την εξωστρέφεια, και συνεχίστηκε με την Ομιλία της Γενικής Διευθύντριας της ICCCM, Δρ Hui Ann Loo. Στη συνέχεια υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση. Στην τελετή συμμετείχαν επίσης, με σύντομες τοποθετήσεις, ο Αντιπρύτανης και Πρόεδρος του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Κοσιώρης, ο Διευθυντής του ΚΕΔΙΒΙΜ, Καθηγητής Νίκος Παπαδάκης, η Προϊσταμένη της Γραμματείας του ΚΕΔΙΒΙΜ, κα Κατερίνα Τσαλίμη και στελέχη της ICCCM, όπως ο EU-Africa-Asia Regional Project Manager, κος Silver Godwin».

Σημειώνεται πως «το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα παράσχει (στην πρώτη φάση της συνεργασίας) 8 καινοτόμα Επιμορφωτικά Προγράμματα σε αντικείμενα τόσο των Σχολών του Ρεθύμνου όσο και του Ηρακλείου, σε Κινέζους φοιτητές και σπουδαστές, στην Κίνα, την περίοδο Φεβρουάριος 2023- Δεκέμβριος 2025. Επιστημονικοί Υπεύθυνοι των 8 Προγραμμάτων είναι οι ακόλουθοι/ες: Καθηγητής Μιχαήλ Παυλίδης, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Σπύρος Αναστασιάδης, Καθηγητής Νίκος Παπαδάκης, Καθηγητής Αντώνης Χουρδάκης, Αν. Καθηγήτρια Μελίνα Ταμιωλάκη, Καθηγητής Πάνος Αναστασιάδης και Δρ Δημήτρης Καλοψικάκης.
Επιμορφωτές θα είναι 48 Καθηγητές, Διδάσκοντες και Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Όλα τα Επιμορφωτικά Προγράμματα, με την επιτυχή τους ολοκλήρωση, θα πιστοποιούνται από το ΚΕΔΙΒΙΜ και οι επιμορφούμενοι/ες θα λαμβάνουν Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ, το οποίο θα αντιστοιχεί σε 7 ECTS (ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες)».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως «η νέα αυτή, πολύ σημαντική, συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης επιβεβαιώνει τη διεθνή του αναγνώριση, αλλά και προσανατολισμό του και ανοίγει νέες προοπτικές συνεργασίας με την Κίνα και άλλες χώρες της Ασίας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα